Rétvári Bence: A következő években rajta leszünk a pedagógusok béremelésén

A Momentum megoldotta a diplomakérdést, szerintük ugyanis az is diplomás, aki nem is szerezte meg a papírt – mondta napirend előtt az államtitkár.

Magyar Nemzet
2022. 05. 16. 12:30
SOLTÉSZ Miklós; RÉTVÁRI Bence
Kismaros, 2022. március 31. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, kormánypárti képviselőjelölt (j) beszédet mond a Sváb Emlékezet Centrum (SEC) 61 millió forintos kormányzati támogatásból rekonstruált épületének ünnepélyes átadásán Kismaroson 2022. március 31-én. A SEC a magyar kormány támogatásával és a Kismarosi Falumúzeum Alapítvány által kidolgozott terv alapján valósult meg és a környékbeli sváb települések történeti anyagának ad helyet, valamint kulturális feladatokat is felvállal. Balról Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lesz külön oktatási miniszter – ezt kifogásolta a Momentum képviselője napirend előtti felszólalásában, szerinte a miniszterelnök hátat fordított az oktatásnak.

Tóth Endre elmondta, hogy 2010 óta a magyar oktatás összes fontos mutatója romlott. – Magyarországon példátlan módon csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma – magyarázta. Mint mondta, Szlovákiában 20 százalékkal magasabb a diplomások száma, mint Magyarországon.

Megalázó bérért sok felelősséget és rengeteg munkát kell vállalni

– jellemezte a tanári pályát Tóth Endre.

A Momentum azt követeli a kormánytól, hogy 50 százalékkal emeljék a pedagógusok fizetését, és kössék a minimálbérhez. Valamint 

enyhítsék a leterheltséget, csökkentsék az óraszámokat, és legyen szabad tankönyvválasztás.

Rétvári Bence államtitkár válaszában rámutatott, hogy a viccpártként funkcionáló Momentum a diplomakérdést már korábban megoldotta, hiszen az ő szemükben minden magyar ember diplomás, ugyanis nem is kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdász legyen. 

 

Hajnal Miklós momentumos politikus diplomabotránya mellett Rétvári felidézte azt is, hogy a Momentum korábban elhatárolódott a Gyurcsány-féle ellenzéktől, a Jobbiktól, és az MSZP-től, majd mégis összefogtak velük.

Még azt sem tudják eldönteni, hogy beüljenek a parlamentbe, vagy sem

– vetette a frissen parlamentbe kerülő párt politikusainak szemére az államtitkár. 

Rétvári Bence szerint 

az oktatás kérdése valóban fontos, de a Momentumra ebben a kérdésben nem lehet számítani. 

– Korábban azt ígérték, hogy megszüntetnék a tankönyveket, privatizálnák az oktatási tartalom előállítását, igazi SZDSZ-es tempó – sorolta a kormánypárti politikus. 

Válasza végén Rétvári Bence megígérte; 

a béremelésen a következő években rajta lesznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.