Simicskó István: A haza védelme nemzeti ügy

A KDNP frakcióvezetője elmondta, hogy meg kell erősíteni a honvédséget.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 07. 16:52
JUHÁSZ Hajnalka; SIMICSKÓ István
Budapest, 2019. június 18. Simicskó István, a Fidesz képviselõje felszólal a 2020-as költségvetés vitáján, az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 20-án. Mellette Juhász Hajnalka KDNP-s képviselõ. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a parlamentben hangsúlyozta, hogy a haza védelme, a honvédelem nemzeti ügy. – A kormány meghozta a felelős döntéseket annak érdekében, hogy az ország kimaradjon a szomszédjában zajló háborúból, de arról is döntött a honvédelmi alap létrehozásával, hogy a Magyar Honvédséget meg kell erősíteni – emelte ki.

– A Fidesz-kabinetnek kellett helyrehoznia azt a történelmi bűnt, amit a baloldal az általános hadkötelezettség felszámolásával elkövetett, ezért területvédelmi elven újjászervezték a tartalékos rendszert, elindítottak egy kadétprogramot a fiatalok számára, létrehozták a Honvédelmi Sportszövetséget, a katonák új egyéni felszerelést kaptak, és elindult a haderőfejlesztés is 

– sorolta Simicskó István. Továbbá a frakcióvezető hangsúlyozta, jó ütemben haladnak afelé, hogy 2024-re a GDP két százalékát költsék a honvédelemre.

A politikus végül azt mondta, meg kell erősíteni a honvédséget, a honvédelmi alap létrehozása pedig szükségszerű.

Vargha Tamás, a honvédelmi tárca államtitkára a válaszában elmondta, hogy céljuk az ország békéjének és biztonságának megőrzése. Emellett azt is leszögezte, a kormány nem engedi, hogy az emberekkel fizettessék meg a háború árát.

– Az elhúzódó háborús helyzet miatt létrehozott rezsivédelmi és honvédelmi alapokba azoknak a szektoroknak kell különadót fizetniük, amelyek extraprofitra tesznek szert. Ezeknek az alapoknak a fő célja, hogy meg tudják védeni az embereket az energiaárak emelkedésétől, és biztosítani lehessen a haderőfejlesztést

– szögezte le Vargha. Továbbá elmondta, hogy nincsen erős ország erős hadsereg nélkül.

Borítókép: Simicskó István és Juhász Hajnalka (Fotó:MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.