Szijjártó: Niedermüller Péter véleménye ízléstelen és szégyenteljes

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, hogy a baloldal gyűlöletet szít a határon túli magyar közösségekkel szemben.

2022. 06. 08. 11:13
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. június 7. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 7-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Évről évre június 4-én, a trianoni diktátum évfordulóján a legmélyebb gyász érzése mellett a magyar nemzet összetartozását hirdetjük. A 2010 utáni tizenkét év nemzetpolitikai megvalósításai történelmi léptékkel mérve is nagy eredmények – közölte napirend előtti felszólalásában Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője. Hozzátette: ma egymillió új magyar állampolgár van, és a magyar nemzet egységesebb, mint bármikor az elmúlt száz esztendőben.

– Június 4-e apropóján számos olyan közéleti szereplő is megnyilvánult, akik jobban tették volna, ha bölcsen hallgatnak 

– rögzítette Zsigmond Barna Pál, utalva Niedermüller Péter, Budapest VII. kerületének baloldali polgármestere által elmondott botrányos kijelentésre, miszerint Trianonnak köszönhetően ma jobban élnek a határon túli magyarok.

– Ennyire telik egy gyurcsányista politikustól az évfordulón 

– jegyezte meg a Fidesz képviselője. Kiemelte: a baloldalon már hagyománynak tekinthető a nemzetellenesség.

Zsigmond Barna Pál továbbá emlékeztetett, hogy a Momentum sorra választ magának magyarellenes testvérpártokat a szomszédos országokban és támogatja a jelöltjeiket a magyarokkal szemben.

– Valószínűleg minden jóérzésű magyar ember egyetért azzal, hogy Niedermüller Péter véleménye ízléstelen és szégyenteljes – válaszolta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter szerint valószínűleg egyetértenek azzal is, hogy ebben semmi szokatlan nincs.

– A baloldal hírhedtté vált az elmúlt években arról, hogy folyamatosan gyűlöletet szít a határon túli magyar közösségek ellen 

– emlékeztetett Szijjártó. A tárcavezető megjegyezte, hogy ezzel szemben a jobboldalon úgy gondolkodnak: 

minden magyar felelős minden magyarért.

– Világossá tettük a határon túli magyaroknak, hogy mindig számíthatnak az anyaországra, ahogy az elmúlt évtizedekben számtalanszor bebizonyosodott, hogy az anyaország is számíthatott a határon túli magyar közösségekre – jelentette ki a kormánypárti politikus, aki ennek a nemzetpolitikának a helyességét látja visszaigazolni az április 3-i választások eredményében is, amikor rekordszámú szavazatot adtak le a határon túli magyarok.

Köszönjük a részvételt a nemzet jövőjéről szóló kérdésben

– fejezte ki a háláját a külügyminiszter, majd közölte, hogy a határon túliak 94 százaléka szavazott a kormánypártok listájára a választáson.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.