Szalay-Bobrovniczky Kristóf a haderő készenlétének fokozására utasította a Magyar Honvédség parancsnokát

A magyar családok és otthonok védelme érdekében felgyorsítják a képzést és több tartalékost hívnak be.

Magyar Nemzet
2022. 07. 13. 15:28
null
2022.07.13 Csobánka Szalay­Bobrovniczky Kristóf Honvédelmi miniszter megtekinti az iraki kiképzés-biztosító kontingens záró gyakorlatát. Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Békénk megvédése érdekében a mai napon utasítottam a honvédség parancsnokát, hogy készüljenek fel a haderő készenlétének fokozására – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter legújabb Facebook-bejegyzésében. 

A honvédelmi miniszter kifejtette: „a haderő készenlétének fokozása azt jelenti, hogy honvédeink a következő hetekben-hónapokban többet, intenzívebben, nagyobb kötelékekben fognak gyakorlatozni az ország több pontján. Felgyorsul a kiképzés és több tartalékost hívunk be. Mindezt családjaink, otthonaink védelme érdekében tesszük.”

Beszélt arról, hogy „korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket, mint a szűnni nem akaró háború a közvetlen szomszédunkban vagy a déli határainkat ostromló erőszakos illegális migránsok”. Kiemelte: „Ezekre Európa-szerte mindenki reagál. Az Egyesült Királyság a haderő mobilizációját jelentette be, Szlovákia rendkívüli állapotot rendelt el, Lengyelország is fokozza a készenlétet.” Hangsúlyozta: „Nekünk is fel kell vérteznünk magunkat.

Fotó: Kurucz Árpád

Magyarország védelme a Magyar Honvédség feladata. Egy korszerű, a kihívásokra azonnal és hatékonyan reagáló honvédség biztosítja, hogy nyugodtak legyenek a nappalaink, békések az éjszakáink” – jelentette ki, hangsúlyozva:

Nekünk Magyarország biztonsága az első.

 

Kettős biztonsági nyomással – az orosz-ukrán háborúval és az illegális bevándorlókkal – indokolta a Magyar Honvédség készenléti fokozatának emelését a honvédelmi miniszter Csobánkán, az Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens zárógyakorlatán, ahol sajtótájékoztatót is tartott.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf kijelentette: Magyarország nem várhatja el senkitől, hogy megvédje, magának kell megteremtenie biztonságát. A magyar hadsereg eddig alacsonyabb intenzitású tevékenységet, békeidőkben szokásos feladatokat végzett. Ezen változtatnak most – hangsúlyozta.

A miniszter kifejtette: a magasabb készenléti fokozat azt jelenti, hogy a honvédség nagyobb intenzitású gyakorlatozásba kezd. Ebből az állampolgárok annyit érzékelnek majd, hogy egyre több katonát láthatnak a közterületeken – tette hozzá.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.