A frontra érzékenyekre kiegyensúlyozott nap vár

A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 08. 09. 6:51
null
Keszthely, 2022. augusztus 5. Árnyék alá menekülõ emberek a keszthelyi városi strandon 2022. augusztus 5-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, de a napsütést ezt követően is szinte országszerte gomolyfelhők zavarhatják. A záporok, zivatarok egyre inkább a déli és a keleti megyékre szorulnak vissza, de egy-egy gyengébb cella máshol sem zárható ki – írja a Met.hu.

Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főként az északkeleti és északnyugati megyékben erős széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Met.hu

A gomolyfelhők összeesnek, és a legtöbb helyen kiderül az ég, elsősorban a Dunántúlon azonban erősebben felhős körzetek is maradhatnak. Néhol zápor, esetleg zivatar nem zárható ki. Az északkeleti, északi szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 20 fok között várható, de a szélcsendes hidegre érzékeny helyeken ennél hűvösebb lehet a hajnal.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket– írja a Köpönyeg. A frontra érzékenyekre kiegyensúlyozott nap vár. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani.

Borítókép: árnyék alá menekülő emberek a keszthelyi városi strandon (Forrás: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.