Fronthatás nem terheli szervezetünket a mai napon

A csúcshőmérséklet 25 és 31 Celsius-fok között valószínű.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 08. 10. 7:14
null
Fonyód, 2022. július 21. Fürdõzõk a Balatonban Fonyódnál, a bélatelepi strandon 2022. július 21-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kora délelőtti órákban még a Dunántúlon lehetnek felhősebb körzetek, majd a sok napsütést általában csak lapos gomolyfelhők zavarják, amelyek néhol össze is állhatnak.

 Számottevő csapadék nem valószínű, de egy-egy futó záport nem lehet kizárni. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főként a Tiszántúlon és Borsod megyében erős széllökések is lehetnek – írja a Met.hu

A csúcshőmérséklet 25 és 31 Celsius-fok között valószínű.

Forrás: Met.hu

A gomolyfelhők „összeesnek”, jórészt mindenütt kiderül az ég, de elvétve lehetnek felhősebb területek.

 Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül.

 A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 Celsius-fok között várható, de a szélvédett, hidegre érzékeny részeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket – írja a Köpönyeg

A légköri változásokra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség.

 A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, szédülékenység, mellkasi panasz lehet a jellemző tünet. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. 

A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Borítókép: Fürdőzők a Balatonban Fonyódnál, a bélatelepi strandon (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.