Potocskáné: A választók nem kérnek Jakab Péter stílusából

Az elnökhelyettes szerint az lenne tisztességes, ha Jakab Péter visszaadná a mandátumát.

MAGYAR NEMZET
Forrás: ATV2022. 08. 11. 22:24
POTOCSKÁNÉ KÕRÖSI Anita
Budapest, 2021. május 26. Potocskáné Kõrösi Anita, a Jobbik vezérszónoka felszólal a pártalapítványokat érintõ egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbikon belüli belharcok azért alakultak ki, mert Jakab Péter nem értett egyet a Jobbik politikájával – közölte Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese az ATV Egyenes beszéd című műsorában a párton belüli háborúról nyilatkozva.

Az elnökhelyettes szerint a Jobbik világos válaszokat akart adni társadalmi kérdésekre, de Jakab Péter ezzel nem értett egyet, ezért lép ki a pártból. A Jobbik közössége úgy gondolta, hogy Jakab Péter politizálásának stílusa nem fér bele a párt stílusába – folytatta az elnökhelyettes. Potocskáné szerint a szavazók azt üzenték amikor Jakab Péter nem jutott be az előválasztás második fordulójába, hogy nem kérnek ebből a stílusból.

Potocskáné a műsorvezető kérdésére elmondta, biztosan lesznek távozók a Jobbikból Jakab Péter hívására, azonban pontosan még nem látják hányan mennek, a tíz, Jakab bukása óta feloszlott alapszervezet inaktív volt, Szabolcsban és Borsodban az országos átlag alatt teljesítettek.

Szerinte a néppárti politikához méltatlan az a viselkedés, amit Molnár Enikő Miskolcon képviselt, amikor egy utcai fórum után provokálta. Hozzátette: a távozóknak mérlegelniük kell kivel és miféle pártban folytatják a működésüket. Potocskáné kifogásolta továbbá, hogy Jakab Péter nem határolódott el Molnár Enikő borsodi akciójától.

Potocskáné szerint Jakab Péter kommunikációjáért egy személyben Molnár Enikő felelt, és döntő szerepe volt abban, hogy Jakab Péter megváltozott, semmi köze nincs ahhoz a Jakab Péterhez, aki 2021. január 21-én a Jobbik miniszterelnök-jelöltje lett – hívja fel a figyelmet az ATV.hu.

Az elnökhelyettes kiemelte: úgy lenne tisztességes, ha Jakab Péter visszaadná a mandátumát.

Borítókép: Potocskáné Kőrösi Anita (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.