Újabb tizenkétezer ukrajnai menekült érkezett Magyarországra

Az ukrán–magyar határszakaszon 6174 fő lépett be, a román–magyar határszakaszon át pedig 5833-an érkeztek hazánk területére.

Forrás: MTI2022. 08. 10. 7:17
null
Budapest, 2022. április 22. Ukrajnából érkezett menekülteket regisztrálnak a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitpontban 2022. április 22-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország területére tegnap az ukrán–magyar határszakaszon 6174 fő lépett be, míg a román–magyar határszakaszon belépők közül 5833 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – közölte az MTI. 
A beléptetettek közül a rendőrség 183 embernek állított ki a harminc napig érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást: nekik a végleges okmányok beszerzéséhez ez idő alatt fel kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát.
Az ukrajnai háború elől 2022. augusztus 9-én 440 ember, köztük 163 gyermek érkezett Budapestre vonattal.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a Police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

 

Borítókép: Ukrajnából érkezett menekülteket regisztrálnak a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitpontban (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.