időjárás 11°C Aurél 2022. október 5.
logo

Újabb tizenkétezer ukrajnai menekült érkezett Magyarországra

Forrás: MTI
2022.08.10. 07:17 2022.08.10. 08:50
Újabb tizenkétezer ukrajnai menekült érkezett Magyarországra

Magyarország területére tegnap az ukrán–magyar határszakaszon 6174 fő lépett be, míg a román–magyar határszakaszon belépők közül 5833 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – közölte az MTI. 
A beléptetettek közül a rendőrség 183 embernek állított ki a harminc napig érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást: nekik a végleges okmányok beszerzéséhez ez idő alatt fel kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát.
Az ukrajnai háború elől 2022. augusztus 9-én 440 ember, köztük 163 gyermek érkezett Budapestre vonattal.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a Police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

 

Borítókép: Ukrajnából érkezett menekülteket regisztrálnak a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitpontban (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.