időjárás 5°C Elza 2022. december 1.
logo

A Koszovóban szolgáló magyar honvédeket is meglátogatta Novák Katalin

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook, MTI
2022.09.14. 15:36 2022.09.14. 15:42
A Koszovóban szolgáló magyar honvédeket is meglátogatta Novák Katalin

– A magyar emberek büszkék a magyar katonák helytállására, elismeréssel szólnak a szolgálatukról – mondta Novák Katalin köztársasági elnök kedden Koszovóban, amikor látogatást tett a KFOR-missziónál. A Novo Selo-i tábor állománygyűlésén kiemelte, hogy a Magyar Honvédség főparancsnokaként a magyarok köszönetét hozta el a Koszovóban szolgáló katonáknak. Hozzátette: 

Magyarországon közismert, hogy Koszovóban magyar katonák szolgálnak, s ennek nagy otthon a támogatottsága.

A köztársasági elnök köszönetet mondott Kajári Ferenc vezérőrnagynak, a KFOR-misszió magyar parancsnokának. Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában háború dúl, amelyet Európa minden országa szeretett volna elkerülni. – Magyarország a béke oldalán áll – hangsúlyozta, hozzátéve: 

a nyugat-balkáni térség stabilitásának megbillenése hatással lehet Európára is. 

Mint mondta, nemcsak a háború megvívása nehéz, hanem a béke megteremtése és megőrzése is. Elismeréssel szólt a katonák erejéről, amely szükséges ahhoz, hogy meg tudják védeni hazájukat és a békét. 

Novák Katalin feleségként és anyaként szólva a katonákhoz kiemelte: átérzi, hogy milyen nehéz lehet távol lenni a családtól, egyben a családoknak is megköszönte az ezzel járó áldozatot. A magyar köztársasági elnök az állománygyűlés végén ajándékot adott át a szolgálatot teljesítő katonáknak.

Ma reggel a köztársasági elnök közös futáson is részt vett az állomány tagjaival, illetve Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel és Ruszin-Szendi Romolusszal, a Magyar Honvédség parancsnokával. Az eseményről a miniszter is posztolt egy képet közösségi oldalára. 

Novák Katalin köztársasági elnök tegnap Vjosa Osmani koszovói államfővel is tárgyalt.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök a honvédekkel együtt fut (Forrás: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.