A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Gór Csaba: Reális esélyünk van nyerni!

Időközi önkormányzati választást tartanak a II. kerületben vasárnap. A Fidesz–KDNP eddig nyolc körzetet hódított vissza a baloldal által 2019-ben elnyertek közül, Gór Csaba választókerületi elnök bízik benne, hogy a II. kerületben folytatódhat a jó sorozat. Bálványkövi Istvánnak a DK-s Nagy Eszterrel szemben kellene nyernie, aki több mint tíz éve Gyurcsány Ferenc hű követője. A keresztény-konzervatív oldal jelöltje valódi szakmai munkát ígér az itt élőknek az eddigi baloldali látványpolitizálás helyett.

2022. 09. 28. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetekben házról házra, ajtóról ajtóra jártuk a kerületrészt, rengeteg budai polgárral volt lehetőségünk személyesen is beszélni. Pozitív visszacsatolásokat és őszinte, támogató hangulatot tapasztaltunk

– fogalmazott a Magyar Nemzetnek Gór Csaba, a Fidesz–KDNP II. kerületi frakcióvezetője, választókerületi elnök. 

A II. kerület belső részében most vasárnap tartandó időközi választást a 2019-ben itt győző DK-s képviselő halála miatt kellett kiírni.

– Három jelölt van: a Fidesz–KDNP színeiben Bálványkövi István indul, a baloldali összefogás a DK-s Nagy Esztert indítja, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje pedig Hildebrand Krisztián lesz – vázolta a helyzetet Gór Csaba.

Úgy látja: a baloldal minden anyagi eszközt bevet a győzelemért, ami már csak abból is látszik, hogy rengeteg plakátot helyeztek el a kerület 2. számú egyéni önkormányzati választókerületében. Szerinte ez azt mutatja, hogy 

ők is érzik: Budapesten is megváltozott a közhangulat, a főváros megelégelte a baloldali látványpolitizálást.

Ezért fordít a baloldal erre a kampányra hatalmas pénzeket, amelyekről nem tudni, pontosan honnan is vannak. A baloldali plakáterdő mellett Őrsi Gergely eredetileg MSZP-s polgármester névre szóló elsőbbségi leveleket küld a kerületi lakóknak, és ajándéktárgyakat is osztanak. – A kampányban olyan pénzeket mozgatnak meg, amivel a Fidesz jelöltje csak személyes jelenléttel tudja felvenni a versenyt – magyarázta Gór Csaba. Hozzátette, nagyon reméli, hogy kiderül, a baloldal milyen forrásból finanszírozta ezt a költséges kampányt. A tisztázatlan finanszírozási háttérrel kiküldött polgármesteri levelek ügyében a helyi Fidesz kifogást jelentett be a választási bizottságnak. Gór Csaba arra is emlékeztetett, hogy egy elmarasztalás már korábban született: Bálványkövi István plakátjait rongálták meg ismeretlenek.

A fideszes politikus ezzel együtt optimista, mint fogalmazott: „Reális esélyünk van rá, hogy a mi jelöltünk nyerje meg vasárnap a választást.”

A Fidesz–KDNP jelöltjéről, Bálványkövi Istvánról elmondta, hogy 2019-ben is ő volt a jelöltjük ebben a körzetben, településfejlesztő geográfus, háromgyermekes apuka. Szakemberként szeretné képviselni a II. kerületi polgárokat, és az eddigi baloldali látványpolitizálás, porhintés helyett valóban az itt élőkért szeretne dolgozni. 

– Bálványkövi István rengeteget dolgozott az elmúlt hetekben, szinte alig aludt. Mindenkihez elmegy, akihez tud, személyesen találkozik a választókkal. Valós megoldásokat kínál az itt lakóknak, míg a DK jelöltje nem az itt élők helyzetéről beszél, hanem értékrendbeli, ideológiai kérdést próbál csinálni a választásból – jellemezte a két oldal közötti különbséget Gór Csaba.

A politikus szerint a DK-s jelölt viselkedése visszatetszést kelt, eddig ugyanis a helyi politikában nem volt jellemző, hogy valaki ilyen szinten pártpolitizáljon. A jelöltjük ennek ellenére a kampányban próbálja tagadni párthovatartozását, a polgármester embereként próbálja magát beállítani, holott korábbi tevékenységéből egyértelműen kiderül, hogy 

több mint tíz éve Gyurcsány Ferenc feltétlen híve és követője.

A helyi Fidesz választókerületi elnöke kiemelte, hogy a kerületi Fidesz-csoportok között kifejezetten jó az együttműködés, több kerületből is jöttek az aktivisták segíteni, például Óbudáról és Újpestről is (ebben a két kerületben is voltak időközi önkormányzati választások a nyáron). Erős összekapaszkodást, összetartozást tapasztal, azt gondolja, ezt a választást csak együtt tudják megnyerni.

Ami a baloldali kerületvezetést illeti, Gór Csaba elmondta: az elmúlt három évben gyakorlatilag nem történt semmilyen jelentős előrelépés a kerületben, kizárólag a kommunikációval, a látványpolitizálással foglalkozik a baloldal. Tevékenységük kimerül a Láng Zsolt polgármestersége alatt indított projektek folytatásában, egyetlen nagyobb kezdeményezésük a Margit-negyed, ami eddig csúfos kudarcnak tűnik.

Erről a projektről lapunk nemrégiben megírta: havonta 5,5 millió forintot buknak rajta a helyi adófizetők.

Borítókép: Bálványkövi István. Fotó: Bálványkövi István Facebook-oldala.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.