Ma már bármit megtanulhatunk ingyenesen online

Az élethosszig tartó tanulás ma már a munkaerőpiacon is alapfeltétel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Facebook/Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság2022. 09. 26. 19:25
IOT - INTERNET OF THINGS
IOT - INTERNET OF THINGS Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ingyenes, online elérhető tananyagokból bárki bővítheti a tudását szinte bármilyen területen, legyen az nyelvtudás, kultúra vagy hobbi – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Ahogy a dokumentumban olvasható, az élethosszig tartó tanulás ma már nemcsak a munkaerőpiacon alapfeltétel, de a szabadidő tartalmas eltöltésére is jó módszer lehet. 

Tanfolyamokra járni azonban drága és időigényes, az online tananyagokhoz viszont bárki, bármikor hozzáférhet, sokszor ingyen

 – írták. 

A közleményben példaként említették a Duolingo nyelvoktató alkalmazást, amely felméri a felhasználó aktuális nyelvtudását, és ahhoz kínál újabb és újabb leckéket, gyakorlatokat. 

Az angolul haladó szinten lévők figyelmét a BBC nyelvoktató podcastjaira, a németül tanulókét a Deutsche Welle ingyenes videókurzusaira hívták fel. A közlemény szerint annak, aki a Microsoft Excel programját szeretné jobban ismerni, a Masterfield és az ExcelTitkok ingyenes videós tanfolyamai segíthetnek. A képtárak rajongóinak a Google művészeti és kulturális intézetének oldalát vagy alkalmazását ajánlották, amelyekben nagy felbontásban tekinthetők meg a világ múzeumainak művészettörténeti klasszikusai. A közleményben kiemelték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kutyatartó tanfolyamát is, a Gazdijogsit. Az online elvégezhető tanfolyam végigkalauzol a kutyaválasztástól a legfontosabb állategészségügyi kérdésekig mindenen, amit érdemes tudni a gazdává válás előtt – olvasható a dokumentumban.

Az internet tudatos használatához további ötletek olvashatók az NMHH Netrefel.hu oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.