időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csokorba szedte a tudnivalókat

Ma már bármit megtanulhatunk ingyenesen online

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Facebook/Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
2022.09.26. 19:25 2022.09.27. 06:57
Ma már bármit megtanulhatunk ingyenesen online

Ingyenes, online elérhető tananyagokból bárki bővítheti a tudását szinte bármilyen területen, legyen az nyelvtudás, kultúra vagy hobbi – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Ahogy a dokumentumban olvasható, az élethosszig tartó tanulás ma már nemcsak a munkaerőpiacon alapfeltétel, de a szabadidő tartalmas eltöltésére is jó módszer lehet. 

Tanfolyamokra járni azonban drága és időigényes, az online tananyagokhoz viszont bárki, bármikor hozzáférhet, sokszor ingyen

 – írták. 

A közleményben példaként említették a Duolingo nyelvoktató alkalmazást, amely felméri a felhasználó aktuális nyelvtudását, és ahhoz kínál újabb és újabb leckéket, gyakorlatokat. 

Az angolul haladó szinten lévők figyelmét a BBC nyelvoktató podcastjaira, a németül tanulókét a Deutsche Welle ingyenes videókurzusaira hívták fel. A közlemény szerint annak, aki a Microsoft Excel programját szeretné jobban ismerni, a Masterfield és az ExcelTitkok ingyenes videós tanfolyamai segíthetnek. A képtárak rajongóinak a Google művészeti és kulturális intézetének oldalát vagy alkalmazását ajánlották, amelyekben nagy felbontásban tekinthetők meg a világ múzeumainak művészettörténeti klasszikusai. A közleményben kiemelték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kutyatartó tanfolyamát is, a Gazdijogsit. Az online elvégezhető tanfolyam végigkalauzol a kutyaválasztástól a legfontosabb állategészségügyi kérdésekig mindenen, amit érdemes tudni a gazdává válás előtt – olvasható a dokumentumban.

Az internet tudatos használatához további ötletek olvashatók az NMHH Netrefel.hu oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.