Nem túl őszinte a szocialisták aggodalma az energiaárak növekedése miatt

A Fidesz szerint az egész Gyurcsány vezette baloldal teljes erővel támogatta az áremelkedést okozó brüsszeli szankciókat, a magyar rezsicsökkentést viszont nem.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 23. 14:57
KUNHALMI Ágnes; TÓTH Bertalan
Budapest, 2020. május 11. Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tűnik túl őszintének a szocialisták aggodalma az energiaárak növekedése miatt, ugyanis ha rajtuk múlt volna, akkor az égvilágon semmi nem védené most a magyar családokat és nyugdíjasokat a többszörösére emelkedett európai energiaáraktól hívta fel a figyelmet a közleményében a nagyobbik kormánypárt, miután Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a rezsidíjak növekedésének megállítását sürgette. A Fidesz kiemelte: 

Az egész Gyurcsány vezette baloldal az áremelkedést okozó brüsszeli szankciókat teljes erővel támogatta, bezzeg a magyar rezsicsökkentést nem. A rezsicsökkentés nélkül most minden magyar család átlagosan havi 181 ezer forinttal többet fizetne a gázért és az áramért 

mutattak rá.

Tóth Bertalan egyébként a pártja nevében egy pénteki sajtótájékoztatón azt szorgalmazta, hogy a paksi olcsó áramot adják annyiért az embereknek, amennyibe kerül. Ha pedig a kormányzati közléseknek megfelelően rendelkezésre áll olcsó orosz gáz, akkor ne emeljék az árát a korábbi hétszeresére. A szocialista politikus emellett a lakossági áram, gáz, PB-gáz, tűzifa, brikett, koksz és palackos PB-gáz általános forgalmi adójának öt százalékra való csökkentését sürgette, valamint azt hangoztatta, hogy hirdessen a kormány kikapcsolási moratóriumot az áramra és a gázra, ahogyan azt a koronavírus-járvány idején már megtette. Tóth Bertalan arról is beszélt, hogy  induljon lakossági önerő nélküli országos épületszigetelési program a lakások energiahatékonyságának javítására, illetve javasolta azt is, hogy jövő januárban a nyugdíjasok által érzékelt valódi infláció alapján emeljék a nyugdíjakat, az átlagos ellátást nem meghaladó összegben részesülők pedig kapjanak speciális rezsiutalványt. Az MSZP parlamenti frakcióvezetője végül kiemelte azt is: az Országgyűlés jövő héten kezdődő ülésszakán pártja azért fog küzdeni, hogy a Fidesz ne folytassa tovább a megszorításokat, és mindent elkövet, hogy megakadályozza a magyar lakosság kizsigerelését.

Borítókép: Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő és Tóth Bertalan az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.