Nyomozás indult a zuglói MSZP-székház eladása miatt

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az ügyészséghez fordult a Thököly úti volt MSZP-székház fillérekért történő eladása miatt. A hatóság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával rendelte el a nyomozást. Közben az ügyben érintett Tóth Csabát a helyi szocialisták újra elnöküknek választották.

2022. 09. 20. 14:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt elrendelték a nyomozást a Tóth Csaba által potom pénzért megvett Thököly úti volt MSZP-székház ügyében – számol be a Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A baloldali parlamenti képviselő azt írja, 

a zuglói gengszterpolitikus 128 millió forintért vette meg a 9, egyenként nagyjából 100 négyzetméteres lakást, így nem kérdés, hogy a nyomozást muszáj volt elindítani. 

Hadházy felteszi a kérdést, az MSZP meddig tűri ennek az embernek az ámokfutását, miután a zuglói szocialisták nemrég egyhangúlag újra megválasztották elnöküknek.  

– A választást nem tudom, hol ejtették meg, mert az „üzletember” politikus közben a zuglói szocialisták székházát is megvette és bezárta 

– jegyezte meg a képviselő. Hadházy Ákos korábban ugyanis kiderítette, hogy a Rákosfalva parkban található helyiséget Tóth Csaba cége, a Tigris-1993 Kft. tulajdonolja. Érdemes megjegyezni, hogy Tóth Csaba egyedüli jelöltként indult a zuglói szocialisták tisztújításán. A korábbi országgyűlési képviselő a pártban zajló tisztújítás során semmilyen országos pártpozícióra nem jelentkezett, így nem indul újra az országos elnökségben betöltött tagsági pozíciójáért sem. A mostani szerepvállalása már csak azért is érdekes, mert amikor az előválasztás során bejelentette visszalépését, akkor azt állította, alig várja, hogy visszatérjen régi munkájához. „Nincs rá szükségem, hogy ebben a politikai mocsárban tovább küzdjek, ahol nem az értékek, csakis az érdekek a fontosak” –  fogalmazott tavaly szeptemberben. A nyomozás megindításáról határozó dokumentumot Hadházy csatolta a posztjához, bár itt érdemes megemlíteni, hogy 

a Központi Nyomozó Főügyészség nem Tóth Csaba ellen, hanem a székház megvásárlása ügyében, hűtlen kezelés miatt indított nyomozást. 

Nem árt ehhez hozzátenni, hogy Tóth cége, a Tigris-1993 Kft. egy év alatt megszázszorozta a nyereségét. A vállalkozás – melynek 86 százalékát birtokolja Tóth, a kisebb részét a felesége – a friss, 2021-es mérlegbeszámolója szerint a nettó árbevételét a 2020-as összeg 17-szeresére, 388,6 millió forintra növelte. Még nagyobb mértékben, 103-szorosára nőtt a profitja: a 2020-as, 1,3 milliós adózott eredmény 2021-ben már 140,4 millió forint volt.

Borítókép: Tóth Csaba és Karácsony Gergely (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.