Újra főszerkesztő a korábban kirúgott Vágvölgyi B. András

A ferencvárosi lap régi-új vezetőjének nyilatkozata szerint szerződésének aláírása még folyamatban van.

2022. 09. 21. 16:00
null
20220622 budapest ferncvarosi kozgyules havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belpolitikai témákban propagandamédiának nem nyilatkozom

 – így reagált Vágvölgyi B. András a megkeresésünkre, amikor arról érdeklődtünk, miként értékeli, hogy májusi eltávolítása után visszahelyezték a ferencvárosi újság főszerkesztői helyébe. 

Mint arról korábban írtunk, az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Ferencvárosi Média Kft. korábbi ügyvezető igazgatója, Hagymási Zoltán elbocsátotta a 9 Magazin akkori főszerkesztőjeként dolgozó Vágvölgyi B. Andrást szerződésszegés miatt. Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali pártok által támogatott független polgármestere az esetre a Facebook-oldalán akkor úgy reagált: erről a szándékról előzetesen őt nem értesítették. Kijelentette, hogy Hagymási komolytalan indokkal és munkajogilag aggályos módon küldte el Vágvölgyit, ezért javasolta az akkori cégvezető felmentését.

A Media1 hírportál a héten arról írt, hogy a szerdán megjelent 9 Magazin legújabb lapszáma ismételten Vágvölgyi B. András főszerkesztői irányításával készült. A Média1 hírportálnak a régi-új főszerkesztő megerősítette, hogy a szerdán érkező lapszámot már az ő vezetésével készítették. Hozzátette, 

a munkaszerződése feltételeinek pontosítása, illetve a szerződés aláírása még folyamatban van.

 

Gyurákovics Andrea, a kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője lapunk megkeresésére úgy fogalmazott: ugyanaz a stílus vehető észre az újságon, mint korábban: a szamizdat, szélsőséges, baloldali hangnem megy tovább, sőt helyenként még ellenségesebb is a korábbinál. A képviselő szerint a kormány ellen uszító, szélsőséges véleménycikkekből összeállított lap a kerületi újság, amelyben a ferencvárosiaknak érezhetően el akarják mondani, hogyan kellene gondolkodniuk.

Gyurákovics Andrea hozzátette: közérdekű adatigényléssel fordul a IX. kerületi jegyzőhöz, hogy kiderüljön, milyen dátummal írták alá Vágvölgyi B. András szerződését.

 

Borítókép: A ferencvárosi közgyűlés 2022. június 22-én (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.