időjárás 7°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Újra főszerkesztő a korábban kirúgott Vágvölgyi B. András

Harangozó Éva
2022.09.21. 16:00
Újra főszerkesztő a korábban kirúgott Vágvölgyi B. András

Belpolitikai témákban propagandamédiának nem nyilatkozom

 – így reagált Vágvölgyi B. András a megkeresésünkre, amikor arról érdeklődtünk, miként értékeli, hogy májusi eltávolítása után visszahelyezték a ferencvárosi újság főszerkesztői helyébe. 

Mint arról korábban írtunk, az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Ferencvárosi Média Kft. korábbi ügyvezető igazgatója, Hagymási Zoltán elbocsátotta a 9 Magazin akkori főszerkesztőjeként dolgozó Vágvölgyi B. Andrást szerződésszegés miatt. Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali pártok által támogatott független polgármestere az esetre a Facebook-oldalán akkor úgy reagált: erről a szándékról előzetesen őt nem értesítették. Kijelentette, hogy Hagymási komolytalan indokkal és munkajogilag aggályos módon küldte el Vágvölgyit, ezért javasolta az akkori cégvezető felmentését.

A Media1 hírportál a héten arról írt, hogy a szerdán megjelent 9 Magazin legújabb lapszáma ismételten Vágvölgyi B. András főszerkesztői irányításával készült. A Média1 hírportálnak a régi-új főszerkesztő megerősítette, hogy a szerdán érkező lapszámot már az ő vezetésével készítették. Hozzátette, 

a munkaszerződése feltételeinek pontosítása, illetve a szerződés aláírása még folyamatban van.

 

Gyurákovics Andrea, a kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője lapunk megkeresésére úgy fogalmazott: ugyanaz a stílus vehető észre az újságon, mint korábban: a szamizdat, szélsőséges, baloldali hangnem megy tovább, sőt helyenként még ellenségesebb is a korábbinál. A képviselő szerint a kormány ellen uszító, szélsőséges véleménycikkekből összeállított lap a kerületi újság, amelyben a ferencvárosiaknak érezhetően el akarják mondani, hogyan kellene gondolkodniuk.

Gyurákovics Andrea hozzátette: közérdekű adatigényléssel fordul a IX. kerületi jegyzőhöz, hogy kiderüljön, milyen dátummal írták alá Vágvölgyi B. András szerződését.

 

Borítókép: A ferencvárosi közgyűlés 2022. június 22-én (Fotó: Havran Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.