Már a jelöltállítás kifogott a pesterzsébeti baloldalon

December 18-án időközi önkormányzati választást tartanak Pesterzsébeten, a helyi baloldal azonban már a jelöltállításnál akadályokba ütközött. Nemcsak hogy nem tudják elkezdeni időben a jelöltállításhoz szükséges aláírásgyűjtést, de értesülésünk szerint a jelölt személyét illetően sincs egyetértés az ellenzéki pártok között. Az utóbbi időben egyébként egyre több jel utal arra, hogy nagy gondok vannak a baloldallal Pesterzsébeten.

Magyar Nemzet
2022. 10. 29. 14:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoróczy László MSZP-s képviselő halála miatt december 18-án időközi önkormányzati választást tartanak Pesterzsébet 10. számú egyéni választókerületében. 

A helyi baloldalon azonban úgy tűnik, hogy már a jelöltállítás is kifogott, mivel értesüléseink szerint nem tudtak megegyezni a közös jelölt személyében, ezért későn tették meg a jelöltbejelentést. 

Bár a jelöltállításhoz szükséges aláírásgyűjtés október 29-én szombaton elkezdődik, mivel a baloldal jelöltbejelentése csak szombat délután emelkedik jogerőre, az aláírásgyűjtést legkorábban szerdán tudják elkezdeni.

A konfliktus hátterében lapunk értesülései szerint az állhat, hogy az MSZP jelöltjét, Jurák Tamás pedagógust a baloldalon csak a Jobbik támogatja, a Demokratikus Koalíció a jelölt személyét csupán „tudomásul vette”. A helyi Momentum mindeközben külön utakon jár és saját jelöltben gondolkodik. 

Lapunk azt is megtudta, hogy az MSZP-s jelölt plakátjain azért nem szerepelnek majd a baloldali pártok logói, mert a lapunk által is részletesen megírt, csúfos botrányai miatt lemondott DK-s alpolgármester, Nemes László megüresedett helyéért három ellenzéki párt női jelöltje is cicaharcba kezdett. A pozícióért a DK-s Fekete Katalin – akinek kétes ügyeiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben –, Somodi Klára, a Momentum Mozgalom képviselője és Szabó-Kellner Katalin LMP-s képviselő szállt harca.

A pesterzsébeti Fidesznél nem merültek fel ilyen problémák, a tagság egyhangúlag szavazta meg, hogy Szombathy Dénes Gyula képviselőjelöltként indulhasson a decemberi időközi választáson, a jelöltállításhoz szükséges aláírások többszörösét pedig már szombaton délelőtt, az aláírásgyűjtés megkezdése utáni első pár órában leadták.  

Borítókép: Baloldali kampány Pesterzsébeten (Fotó: MSZP Pesterzsébet Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.