Gulyás Gergely: Magyarország a konzervatívok reménysége a szabad világban

– Miért vagyunk mégis érdekesek nemcsak konzervatív barátainknak, hanem a haladó liberálisoknak is szerte a világban? Miért próbálnak ellenfeleink kizárni bennünket a nemzetközi politikai színtérről? A válasz egyszerű. Valójában azért, mert Magyarország a konzervatívok reménysége a szabad világban – mondta Gulyás Gergely szombaton a CPAC Mexicón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az eseményen bejelentette, 2023-ban ismét Budapesten szervezik meg a legrangosabb konzervatív rendezvényt, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC).

2022. 11. 20. 13:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország ezeréves történelemmel, gazdag kultúrával rendelkezik Európa szívében. Magyarország egy tízmilliós lélekszámú ország, de 15 milliós nemzet vagyunk. Itt, Mexikóvárosban tehát kétszer annyian élnek, mint nálunk összesen. Miért vagyunk mégis érdekesek nemcsak konzervatív barátainknak, hanem a haladó liberálisoknak is szerte a világban? Miért próbálnak ellenfeleink kizárni bennünket a nemzetközi politikai színtérről? A válasz egyszerű. Valójában azért, mert Magyarország a konzervatívok reménysége a szabad világban – jelentette ki Gulyás Gergely szombaton a CPAC Mexicón. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint mindez azért van, mert Magyarország a bizonyíték arra, hogy egy konzervatív kormányzás sikeres is lehet. 

Magyarországon 2010 óta négy választást nyertünk meg elsöprő többséggel. Idén májusban az emberek 54 százaléka szavazott ránk, amit 12 év konzervatív kormányzás után értünk el. Ha a liberális sajtó Magyarországról pontos képet adna, az azzal a veszéllyel fenyegetne, hogy sokan követnének bennünket. Ezért hazudik a liberális média Magyarországról egész nap

– részletezte. Gulyás Gergely szerint a nyugati liberális médiában ha valaki nem hazudik hazánkról, nem lehet újságíró, de legalábbis biztos nem írhatna Magyarországról. Mint mondta, a vádak ellenére Magyarország egy sikeres ország. Hazánkban ma több, mint egymillióval dolgoznak többen, mint bő egy évtizeddel ezelőtt. – A gazdasági növekedésünk évek óta Európa egyik legjobbja. A fizetések soha olyan gyorsan nem nőttek, mint az elmúlt évtizedben. Évről évre óriási rekordokat dönt a magyar export, a világ nagy cégei szívesen választják Magyarországot befektetésük helyszínéül. Egyedülálló, kilencszázalékos társasági nyereségadónk van, és egykulcsos, 15 százalékos személyi jövedelemadónk. Magyarország a GDP-jének öt százalékát költi családtámogatásra. Ez 2010 óta megháromszorozódott, és ez a legmagasabb arány Európában. Erről tilos írni a liberális médiában, ezt el kell hallgatni – részletezte. 

 

Aki nem liberális, nem jó demokrata

Gulyás Gergely szerint azért hazudnak, mert valamivel támadni kell hazánkat, az eredmények ugyanis magukért beszélnek. 

A támadás alapja pedig az, hogy aki 2022-ben nem liberális, az nem lehet jó demokrata. Aki úgy gondolja, hogy az ember férfinak és nőnek születik, az ellensége a szabadságnak. 

Aki úgy gondolja, hogy házasság csak férfi és nő között köttethet, az a jogállam ellensége. Aki úgy gondolja, hogy a migrációnak vannak veszélyei, és egy állam addig tekinthető államnak, amíg képes a külső határait megvédeni, az nem tiszteli az alapvető emberi jogokat. Aki úgy gondolja, hogy a migráció integráció nélkül veszélyeket jelent egy társadalomra, az semmibe veszi az emberi méltóságot. Aki pedig úgy gondolja, hogy a liberális mellett konzervatív sajtónak is kell lennie, az ellensége a sajtószabadságnak – mondta. A tárcavezető szerint a liberalizmus – amely egykor, a XIX. században sokat tett a szabadságért – mára a szabadság ellenségévé vált. 

 

Magyarország sokat tett a szabadságért

A miniszter emlékeztetett, Magyarország mai vezetői mindenki másnál jobban bizonyították szabadság és demokrácia iránti elkötelezettségüket. A nyugati világban ugyanis úgy beszélnek a szabadság, a demokrácia, és a jogállam fontosságáról, hogy egész életüket szabadságban, demokráciában és jogállamban élték le. 

– Magyarország szinte az egyetlen kivétel. Hazánk konzervatív vezetői a kommunista diktatúra időszakában is elkötelezettek voltak a szabadság, a demokrácia, és a jogállam iránt. Akkor is, amikor ez nem divat volt, hanem fenyegetettség

– mondta. Gulyás Gergely arra kérte a jelenlevőket, legyenek büszkék arra, hogy a legfontosabb céljuk, hogy hazájukat szolgálják, majd meghívta őket Budapestre, a 2023-as CPAC-re.

Borítókép: Gulyás Gergely (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.