időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Hollik: Az ügy jól mutatja, hogy a baloldal mennyi pénzzel is gazdálkodik

Kreft-Horváth Márk
2022.11.22. 16:07 2022.11.22. 16:21
Hollik: Az ügy jól mutatja, hogy a baloldal mennyi pénzzel is gazdálkodik

Abszurd, hogy az ellenzéki pártok nem vették észre a kampányukba ömlő dollármilliókat, ez nehezen is hihető – mondta lapunknak a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Teljesen világos, hogy minél többet tudunk meg, annál súlyosabbnak tűnik ez az ügy. Abszurd, hogy ezt az ellenzéki pártok nem vették észre, ez nehezen is hihető. Ugyanakkor az ügy jól mutatja, hogy a baloldal mennyi pénzzel is gazdálkodik.

– mondta el lapunknak Hollik István a dollárbaloldal pártjainak ma megjelent nyilatkozataira reagálva. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a 24.hu-nak mind a hat baloldali párt azt állította, nem tudtak az 1,8 milliárd forint értékű támogatásról, melyet a Karácsony Gergely főtanácsadója által vezetett NGO, az Action for Democracy nevű szervezet pumpált bele az országgyűlési kampányukba.

 

– Ezek a teljesen zavart, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok alátámasztják, amit Kocsis Máté szorgalmaz: nyilvánosságra kell hozni az ellenzéki kampány külföldi finanszírozásával kapcsolatban a nemzetbiztonsági bizottság ülésén elhangzott, ezzel kapcsolatos jelentést – szögezte le a Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek. 

Hollik szerint joga van minden magyar választópolgárnak megtudni ennek részleteit. 

Egyébként ugyanígy az anyagok nyilvánosságra hozását követelte egy mai sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter is, aki elmondta, hogy mit vállaltak a támogatásért cserébe. A baloldal egykori közös miniszterelnök-jelöltjének tájékoztatása szerint többek között azt ígérték az 1,8 milliárd forintos támogatásért, hogy 

csatlakoztatnák Magyarországot az Európai Ügyészséghez, elszámoltatnák a korrupt politikusokat, visszaszereznék a nemzeti vagyont, a minimálbért pedig adómentessé tennék.

Ezeken felül vállalták azt is, hogy átvilágítják „a Fidesz által betelepített migránsokat”, kiutasítják a „bűnözőket és terroristákat” , függetlenné teszik a bíróságokat, és létrehoznak egy korrupcióellenes ügyészséget is, valamint azt is, hogy hűséges tagjai lesznek az EU-nak és a NATO-nak.

Borítókép: (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.