Hollik: Az ügy jól mutatja, hogy a baloldal mennyi pénzzel is gazdálkodik

Abszurd, hogy az ellenzéki pártok nem vették észre a kampányukba ömlő dollármilliókat, ez nehezen is hihető – mondta lapunknak a Fidesz kommunikációs igazgatója.

2022. 11. 22. 16:07
null
2021.10.23. Budapest Egységben a szabad Magyarországért! Október 23-i ellenzéki gyűlés Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke, Jakab Péter, a Jobbik elnöke, Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely főpolgármester, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesen világos, hogy minél többet tudunk meg, annál súlyosabbnak tűnik ez az ügy. Abszurd, hogy ezt az ellenzéki pártok nem vették észre, ez nehezen is hihető. Ugyanakkor az ügy jól mutatja, hogy a baloldal mennyi pénzzel is gazdálkodik.

– mondta el lapunknak Hollik István a dollárbaloldal pártjainak ma megjelent nyilatkozataira reagálva. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a 24.hu-nak mind a hat baloldali párt azt állította, nem tudtak az 1,8 milliárd forint értékű támogatásról, melyet a Karácsony Gergely főtanácsadója által vezetett NGO, az Action for Democracy nevű szervezet pumpált bele az országgyűlési kampányukba.

 

– Ezek a teljesen zavart, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok alátámasztják, amit Kocsis Máté szorgalmaz: nyilvánosságra kell hozni az ellenzéki kampány külföldi finanszírozásával kapcsolatban a nemzetbiztonsági bizottság ülésén elhangzott, ezzel kapcsolatos jelentést – szögezte le a Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek. 

Hollik szerint joga van minden magyar választópolgárnak megtudni ennek részleteit. 

Egyébként ugyanígy az anyagok nyilvánosságra hozását követelte egy mai sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter is, aki elmondta, hogy mit vállaltak a támogatásért cserébe. A baloldal egykori közös miniszterelnök-jelöltjének tájékoztatása szerint többek között azt ígérték az 1,8 milliárd forintos támogatásért, hogy 

csatlakoztatnák Magyarországot az Európai Ügyészséghez, elszámoltatnák a korrupt politikusokat, visszaszereznék a nemzeti vagyont, a minimálbért pedig adómentessé tennék.

Ezeken felül vállalták azt is, hogy átvilágítják „a Fidesz által betelepített migránsokat”, kiutasítják a „bűnözőket és terroristákat” , függetlenné teszik a bíróságokat, és létrehoznak egy korrupcióellenes ügyészséget is, valamint azt is, hogy hűséges tagjai lesznek az EU-nak és a NATO-nak.

Borítókép: (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.