időjárás -3°C Adél 2023. január 29.
logo

Magyarország nem köti össze az EU-s pénzek ügyét más ügyekkel

Magyar Nemzet
Forrás: Origo, Twitter
2022.11.29. 14:02 2022.11.29. 14:49
Magyarország nem köti össze az EU-s pénzek ügyét más ügyekkel

Magyarország nem köti össze az EU-s pénzek ügyét más ügyekkel, írta Sanna Marin finn miniszterelnöknek Twitter-oldalán Orbán Viktor. A magyar kormányfő Sanna Marin egy interjújára reagált.

Magyarország nem köti össze az EU-s pénzek ügyét más ügyekkel – jelentette ki Orbán Viktor bejegyzésében.

Orbán Viktor úgy fogalmazott,

Magyarország eddig sem kötötte és ezután sem fogja összekötni az EU-s pénzek ügyét mással.

Mint írta, Magyarország támogatja Finnország NATO-csatlakozását, és annak ratifikálását a parlament januárban napirendre is tűzi.

Magyarországnak elvi álláspontja van több kérdésben. Így van ez mind a svéd–finn Nato-csatlakozás szempontjából, amit az ország támogat, mind a globális minimumadó, mind a szankciók ügyében, amelyeket nem támogat, és ez független az EU-s pénzektől.

Orbán Viktor Twitter-oldalán arra reagált, hogy az YLE közszolgálati rádiónak adott interjújában Sanna Marin arról beszélt, hogy „ha legközelebb találkozok Orbán Viktorral, egyenesen meg fogom tőle kérdezni”, hogy a NATO-ratifikáció „késleltetése” összefüggésben van-e az uniós források befagyasztásával. Hozzátette, bízik benne, hogy a magyar miniszterelnök nem kötné össze a két ügyet, mert Finnország sem tett így soha. „Mi mindig korrektek voltunk”, jelentette ki. 

Borítókép: Orbán Viktor magyar, Sanna Marin finn, Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke az EU kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napján, 2022. június 24-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.