Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A magyar kormány a béke pártján áll

Önkéntes katonák tettek esküt a kecskeméti repülőbázison.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Hírtv2022. 11. 09. 16:30
Forrás: Hírtv
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány a béke pártján áll, de ehhez erőre van szükség, amelyet a katonák jelentenek 

– mondta a honvédelmi miniszter szerdán Kecskeméten.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonai eskütételén, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison kiemelte: – Megváltozott a biztonsági környezet, hiszen a szomszédban egy szűnni nem akaró, véres háború zajlik, a déli határok mentén fokozatosan nő a migrációs nyomás, és gazdasági világválság van kibontakozóban a kivetőt a kivetettnél jobban terhelő szankciók hatására.

Hangsúlyozta: más országok fegyvert szállítanak, ezzel szemben a magyar kormány fegyverszünetre szólít fel, és arra biztat mindenkit, üljenek tárgyalóasztalhoz, és közben folyamatosan fejleszti a nemzeti haderőt az ország biztonsága érdekében. Az eskütételről azt mondta: – Most 111 magyar fiatal az élete árán is hitet tett a haza fegyveres szolgálata mellett.

A honvédelmi miniszter szerint fontos és történelmi pillanatban hozták meg ezt a jelentős döntést. Magyarország ugyanis 2017-ben modern kori történelmének legnagyobb mértékű haderőfejlesztési programjába kezdett, amelynek során az eszközök teljes megújítása és az infrastruktúrafejlesztés mellett a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a katonák megfelelő körülmények között teljesíthessék szolgálatukat.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: az eskütételen részt vevő honvédek egy katonanemzet leszármazottai. Folytatják azoknak az értékeknek a védelmét, amelyet elődeik lefektettek és amelyek mellett kiálltak. A miniszter azt kérte a katonáktól, hogy ezekre a tradíciókra építve legyenek elszántak, mutassanak példát másoknak is, hogy folytatódhasson ez a generációs lánc, mert a békéhez erő kell.

Emlékeztetett arra, hogy a most esküt tett katonák már egy magasabb szintű, hosszabb és egységesített alapkiképzésen vesznek részt. Egy olyan rendszerben tanulnak, amelyben kevesebb az elméleti és több a gyakorlati képzés, ami szintén azt bizonyítja, hogy a Magyar Honvédség megújul, fejlődik – tette hozzá Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka szerint a most esküt tevők biztosan helyt fognak állni, és valóban a hazáért fognak szolgálni. Az altábornagy megköszönte, hogy úgy döntöttek, többet tesznek a hazáért, és ezért a Magyar Honvédséget választották.

 

Borítókép: Önkéntes katonák eskütétele (Forrás: Hír TV)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.