időjárás 22°C Klotild 2023. június 3.
logo

Navracsics Tibor: Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz

Magyar Nemzet
2022.12.13. 09:54 2022.12.13. 14:06
Navracsics Tibor: Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz

– Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz – jelentette be Navracsics Tibor a Gulyás Gergellyel közös, rendkívüli sajtótájékoztatón. A területfejlesztési miniszter hozzátette: az állandó képviselők egyezségre jutottak a helyreállítási tervvel kapcsolatban. Továbbá emlékeztetett, hogy december 31-ig kellett megállapodni a kohéziós pénzek megőrzéséért.

– Minden olyan célunk megvalósult, amit júniusban magunk elé tűztünk – rögzítette.

Navracsics továbbá kiemelte, hogy 2300 milliárd forint nyílik meg a helyreállítási alap keretében. Ebből 70 százalék a megújuló energiát, míg 30 százalék a digitális átállást segíti. Jelezte: az operatív programok tekintetében 14 ezermilliárd forint áll rendelkezésre, és ebből négyezermilliárd forintot már jóváhagyott a bizottság. Emellett részletezte, hogy 9–10 ezermilliárd áll a többi operatív program rendelkezésre.

– A tárgyalási stratégiánk kezdettől fogva világos volt – szögezte le a területfejlesztési miniszter.

A Magyar Nemzet kérdésére Navracsics elmondta, bízik benne, hogy nem fogalmaznak meg újabb elvárásokat. A dokumentumok aláírása azt jelenti a miniszter szerint, hogy nyugtázzák a kormány erőfeszítéseit.

A kormány véleménye a dollárbaloldalról, hogy az országok szuverenitását tiszteletben kell tartani – mondta Gulyás Gergely szintén lapunk kérdésére válaszolva.

Borítókép: Navracsics Tibor (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.