Navracsics Tibor: Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz

– Minden olyan célunk megvalósult, amit júniusban magunk elé tűztünk – rögzítette a miniszter.

Magyar Nemzet
2022. 12. 13. 9:54
Navracsics
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz – jelentette be Navracsics Tibor a Gulyás Gergellyel közös, rendkívüli sajtótájékoztatón. A területfejlesztési miniszter hozzátette: az állandó képviselők egyezségre jutottak a helyreállítási tervvel kapcsolatban. Továbbá emlékeztetett, hogy december 31-ig kellett megállapodni a kohéziós pénzek megőrzéséért.

– Minden olyan célunk megvalósult, amit júniusban magunk elé tűztünk – rögzítette.

Navracsics továbbá kiemelte, hogy 2300 milliárd forint nyílik meg a helyreállítási alap keretében. Ebből 70 százalék a megújuló energiát, míg 30 százalék a digitális átállást segíti. Jelezte: az operatív programok tekintetében 14 ezermilliárd forint áll rendelkezésre, és ebből négyezermilliárd forintot már jóváhagyott a bizottság. Emellett részletezte, hogy 9–10 ezermilliárd áll a többi operatív program rendelkezésre.

– A tárgyalási stratégiánk kezdettől fogva világos volt – szögezte le a területfejlesztési miniszter.

A Magyar Nemzet kérdésére Navracsics elmondta, bízik benne, hogy nem fogalmaznak meg újabb elvárásokat. A dokumentumok aláírása azt jelenti a miniszter szerint, hogy nyugtázzák a kormány erőfeszítéseit.

A kormány véleménye a dollárbaloldalról, hogy az országok szuverenitását tiszteletben kell tartani – mondta Gulyás Gergely szintén lapunk kérdésére válaszolva.

Borítókép: Navracsics Tibor (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.