Gyanúsítottként hallgatták ki a taxikártyabotrány miatt Nemes László DK-s képviselőt

A családja is használhatta a számára kijelölt taxikártyákat.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 01. 31. 19:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandiner információi szerint Nemes László pesterzsébeti önkormányzati képviselőt a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki, miután kiderült, hogy alpolgármestersége idején családja is használhatta a számára kijelölt taxikártyákat.

Mint azt lapunk is megírta, még a nyáron jelentették fel Nemes László pesterzsébeti DK-s önkormányzati képviselőt, korábbi alpolgármestert. A kerületi Fidesz-frakció mellett még saját önkormányzata is feljelentést tett a politikus ellen. Akkori információinkat Demjanovich Orsolya jegyző is megerősítette, azt válaszolta a lapunknak küldött levelében, hogy Nemes a Polgármesteri Hivatal számlájára 1 057 760 forintot utalt át „Nemes László felmerült taxi költségek térítése” közleménnyel.

„Az átutalás pontos időszaka, jogalapja és összegszerűsége egyelőre nem értelmezhető, a Hivatal még vizsgálja, hogy mi a jogszerű teendő a befizetéssel, jelenleg függőben tartjuk” – közölte akkor a jegyző a Magyar Nemzettel, majd azzal folytatta, hogy megküldték a feljelentést az illetékes hatóság felé.

A Mandiner úgy tudja, hogy a rendőrség megkezdte a nyomozást az ügyben és Nemes Lászlót a hatóságok gyanúsítottként hallgatták ki. „A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy férfit gyanúsítottként hallgatott ki sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt” – közölte a Mandiner megkeresésére a rendőrség.

A lap hétfőn telefonon kereste Nemes Lászlót, hogy meg tudja-e erősíteni, ő volt az, akit a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki, mire emelt hangon kérdezte, hogy honnan tudja a portál ezt az információt?

Ha egy ilyen jogi eljárás elindul, azt a rendőrségen és a bíróságon kell folytatni. Úgy gondolom, ha a jogi eljárás befejeződik, mindannyian okosabbak leszünk – fogalmazott, majd elköszönt.

Mint ismert, először az Adatradar írta meg, hogy a Nemes László részére, az önkormányzat által kiadott taxikártyát a családja is nagy előszeretettel használhatta. Buc-Horváth Gabriella, a kerület önkormányzati képviselője a Mandinernek az ügy kirobbanását követően úgy fogalmazott, a gyurcsányista alpolgármester „családi vállalatként kezeli beosztását Pesterzsébeten”.

A Magyar Nemzet beszámolt arról is, hogy Nemes László 2,6 millió forintért tankolt üzemanyagot 2019 ősze óta Skoda Octaviájába. A Gyurcsány-párti politikusnak egy dízeles Skoda Octaviája van, de volt idő, amikor benzinre is költött, nem is keveset. A dízeles Skoda Octaviának a gyártó tájékoztatása szerint 50 literes a tankja, ám a politikusnak ugyanakkor sikerült időnként többet, akár 57 litert is beletöltenie.

Borítókép: Nemes László volt pesterzsébeti alpolgármester (Forrás: A Demokratikus Koalíció pesterzsébeti szervezetének hivatalos Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.