időjárás 18°C Róbert 2023. június 7.
logo

Mihalik Enikő lebuktatta Korányi Dávidot

Harangozó Éva
2023.01.31. 05:50 2023.01.31. 19:58
Mihalik Enikő lebuktatta Korányi Dávidot

Az RTL Klub műsorában lényegében elárulta Mihalik Enikő modell, Korányi Dávidnak, a főpolgármester korábbi főtanácsadójának felesége, hogy a családjával több mint egy éve nem hagyták el az Egyesült Államokat. Ebből arra lehet következtetni, hogy Korányi több mint egy éven keresztül távmunkában végezte máig nem részletezett főtanácsadói feladatait a Városházán – havi kilencszázezer forintért.

– Amióta megszületett Rozi, azóta itt vagyunk. Júliusban született, szeptemberben egyszer hazamentünk Magyarországra. Most több mint egy éve nem hagytuk el az országot – nyilatkozta az RTL Klub Fókusz című műsorában még január 11-én Mihalik Enikő New Yorkban élő magyar modell. Korányi Dávid felesége tulajdonképpen elszólta magát, hisz így kiderült, hogy Karácsony Gergely főpolgármester korábbi városdiplomáciai főtanácsadója – akivel tavaly november 30-án szüntették meg a munkaviszonyt a Városházán – 2021 szeptembere óta szó szerint távmunkában végezte tanácsadói feladatait.

Tavaly december 14-én Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes nem tudta megmondani, mikor látta legutóbb Korányi Dávidot a Városházán. Bohár Dá­niel, a Megafon munkatársának kérdésére Kiss úgy reagált: – Hú, erre emlékeznem kellene? Valamikor biztos. Majd hozzátette:

 Szerintem ez nem az én feladatom, hogy számoljam, hányszor van itt bent.

Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai tanácsadójának tevékenységéről szinte semmit nem lehet tudni. A tanácsadói fizetések kapcsán legutóbb tavasszal küldött közérdekű adatigénylést a Magyar Nemzet a főpolgármesteri hivatalnak, amelyből kiderült: 

Korányi Dávid diplomáciai tanácsadó jobbára New York-i otthonából, távmunkában, havi kilencszázezer forintért végezte nem részletezett munkáját. 

A december közepén megtartott Fővárosi Közgyűlésben hiába kérdeztük, a főpolgármestertől sem tudtuk meg, milyen tevékenységet végzett pontosan a Városházán Korányi Dávid, korábbi városdiplomáciai tanácsadó, az Action for Democracy vezetője. 

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetőjének kérdésére válaszolva akkor a főpolgármester annyit azért elmondott, hogy Korányi Dávid városdiplomáciai munkáját eredményesnek tartja. 

Két héttel korábban pedig elismerte Karácsony Gergely, hogy tudta, mit csinál a városdiplomáciai főtanácsadója által létrehozott Action for Democracy nevű NGO. 

Erről a szervezetről derült ki, hogy a választási időszakban és azt követően is összesen több mint hárommilliárd forintot juttatott a baloldali ellenzéknek az Egyesült Államokból. A pénzből pedig olyan portálokhoz is jutott többek között, mint a Demokratikus Koalícióhoz köthető EzaLényeg.hu. 

Korányi Dávid a botrány kirobbanását követően, november végén közös megegyezéssel távozott a Városházáról.

Borítókép: Korányi Dávid (Forrás: Wikipédia)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.