időjárás 7°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Bedrogozva, ittasan okozott halálos balesetet, ennyit ért a bíróságon

Munkatársunktól
Forrás: MTI
2023.02.03. 12:24 2023.02.03. 12:58
Bedrogozva, ittasan okozott halálos balesetet, ennyit ért a bíróságon

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék egy férfit, aki 2019-ben – miután kábítószert és alkoholt fogyasztott – halálra gázolt egy nőt, majd továbbhajtott, tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Horváth-Tóth Imola közölte, a férfit halált okozó ittas járművezetés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a bíróság, és a szabadságvesztés mellett végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől. 

Az ítélet szerint a vádlott 2019. március 30. röviddel éjfél előtt személygépkocsival Szeged-Szőreg lakott területén belül a városból kifelé tartott. Ittas volt, és korábban kábítószert is fogyasztott, ezért későn vette észre az egyik ház előtt az úton parkoló járművet és a mellette várakozó nőt. 

A megengedettnél gyorsabban hajtó vádlott a járművével nekiütközött a parkoló autó bal oldalának, és elsodorta a sértettet. 

 

A balesetet követően a férfi nem állt meg a helyszínen, a sértettnek nem próbált meg segítséget nyújtani, hanem hazahajtott, ahol megkísérelte elrejteni az ütközés során megrongálódott autóját. A balesetet szenvedő nő a helyszínen meghalt.

A napokban is történ egy sajnálatos, halálos kimenetelű baleset, akkor az 55-ös főút 18-as kilométerénél, Mórahalom közelében egy Szeged felé tartó autó ütött el egy úton áthaladó embert – közölte a rendőrség.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.