Bedrogozva, ittasan okozott halálos balesetet, ennyit ért a bíróságon

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék egy férfit, aki 2019-ben – miután kábítószert és alkoholt fogyasztott – halálra gázolt egy nőt, majd továbbhajtott, tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 02. 03. 12:24
null
Ócsa, 2015. december 21. Rendõrök dolgoznak 2015. december 21-én hajnalban az M5 autópálya 32. kilométerénél, a Szeged felé vezetõ oldalon, Ócsa közelében, ahol egy személygépkocsi elgázolt egy gyalogost, aki belehalt sérüléseibe. MTI Fotó: Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth-Tóth Imola közölte, a férfit halált okozó ittas járművezetés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a bíróság, és a szabadságvesztés mellett végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől. 

Az ítélet szerint a vádlott 2019. március 30. röviddel éjfél előtt személygépkocsival Szeged-Szőreg lakott területén belül a városból kifelé tartott. Ittas volt, és korábban kábítószert is fogyasztott, ezért későn vette észre az egyik ház előtt az úton parkoló járművet és a mellette várakozó nőt. 

A megengedettnél gyorsabban hajtó vádlott a járművével nekiütközött a parkoló autó bal oldalának, és elsodorta a sértettet. 

 

A balesetet követően a férfi nem állt meg a helyszínen, a sértettnek nem próbált meg segítséget nyújtani, hanem hazahajtott, ahol megkísérelte elrejteni az ütközés során megrongálódott autóját. A balesetet szenvedő nő a helyszínen meghalt.

A napokban is történ egy sajnálatos, halálos kimenetelű baleset, akkor az 55-ös főút 18-as kilométerénél, Mórahalom közelében egy Szeged felé tartó autó ütött el egy úton áthaladó embert – közölte a rendőrség.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.