Civil szervezetek akadályozzák az illegális bevándorlók kiutasítását

Műszaki akadályrendszer nélkül nem lehet megvédeni a határt az illegális bevándorlóktól – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 17. 9:17
BAKONDI György
Budapest, 2023. január 4. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója sajtó-háttérbeszélgetést tart az illegális bevándorlással kapcsolatos 2022. évi releváns adatokról a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2023. január 4-én. Bakondi György elmondta: folyamatosan nõ a határsértõk száma, 2022-ben 269 254 migránst fogtak el a hatóságok, ez napi átlagban 738 embert jelent. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György hangsúlyozta: nagyon fontos a kerítés, a hatóság fellépése és a jogi határzár is, hiszen ezek nélkül nincs eredményes határőrizet.

Hozzátette, hogy mindezt Európában is kezdik felismerni, és már hallani olyan hangokat, amelyek támogatást adnának a schengeni külső határ védelméhez.

Bakondi György szerint folytatni kell azt a politikát, amit Magyarország alkalmaz a kérdésben, ugyanakkor az is fontos lenne, hogy az unió felfüggessze az országot sújtó szankciókat, és szükség van azokra a forrásokra, amelyek a műszaki akadályrendszer kiépítésének egy részét fedeznék.

Hozzáfűzte, hogy Magyarország a saját költségén mintegy 350 milliárd forintot költött erre.

Szólt arról is, hogy az illegális bevándorlók kiutasítása – a civil szervezetek fellépése miatt – aggályos.

Kérdésre elmondta azt is, hogy az idén eddig 13 ezer határsértőt fogtak el és 137 embercsempész ellen indítottak büntetőeljárást.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról számolt be, hogy a magyar hatóságok tapasztalatai szerint „nagyon komoly” bűnbandák tevékenykednek a határ túloldalán, s azok egymással is harcban állnak.

Ezen csak egy európai szinten is koordinált, hatékony bűnügyi együttműködés segíthet – fűzte hozzá.


Borítókép: Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója sajtó-háttérbeszélgetést tart az illegális bevándorlással kapcsolatban
(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.