Hidvéghi: Ne engedjük, hogy felelőtlen brüsszeli vezetők katasztrófába sodorjanak minket!

Magyarországnak minden körülmények között ki kell maradnia ebből a háborúból. Ne engedjük, hogy felelőtlen és alkalmatlan brüsszeli politikusok katasztrófába sodorjanak minket – fogalmazott legújabb videójában Hidvéghi Balázs, a KDNP európai parlamenti képviselője.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 02. 21. 13:58
HIDVÉGHI Balázs
Strasbourg, 2019. július 15. Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselője az Európai Néppárt képviselőcsoportjának ülésén az Európai Parlamentben (EP) Strasbourgban 2019. július 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy éve tart a kegyetlen háború itt a szomszédunkban, már eddig is több százezer ember halt meg, és a pusztítás a polgári lakosságot sem kíméli. Egy ilyen helyzetben minden erőfeszítésnek egy mélyebb tűzszünetre és békemegállapodásra kéne irányulnia” – fogalmazott a Facebook-oldalára feltöltött videójában Hidvéghi Balázs.

 Majd folytatta: „De ehelyett mit láttunk az elmúlt hónapokban? Brüsszel szankciókat erőltetett ránk, azt ígérve, hogy ezek majd közelebb hozzák a háború végét. De nem ez történt. Helyette az európai emberek fizetik meg a hibás döntések árát, a háború pedig nemhogy nem ért véget, hanem egyre durvább és veszélyesebb méreteket ölt.”

 

A politikus szerint az Európai Parlament legújabb határozata egy valóságos háborúpárti kiáltvány, amely sürgeti, hogy most már vadászgépeket és nagy hatótávolságú rakétarendszereket is szállítsunk Ukrajnába.

 

 De hová vezet ez? – tette fel a kérdést. 

„A tankok, vadászgépek és rakéták után már csak a katonák bevetése marad, az pedig egyenlő lenne egy világháborúval. Az embernek olyan érzése van, minthogyha egy kollektív háborúpárti pszichózisba merült volna a nyugati világ, pont úgy, mint 1914-ben az első világháború kitörésekor. A szakadék szélén egyensúlyozunk, és a legtöbb brüsszeli politikus vakon menetel előre. Magyarországnak minden körülmények között ki kell maradnia ebből a háborúból. Ne engedjük, hogy felelőtlen és alkalmatlan brüsszeli politikusok katasztrófába sodorjanak minket” – mondta.
 

Borítókép: Strasbourg, 2019. július 15. Hidvéghi Balázs  (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.