Lázár János: Nagyon sok minden meg fog változni

Új építési és beruházási törvény készül, újraszabják az építésügy, az örökségvédelem és a településkép kérdésköreit.

Magyar Nemzet
Forrás: Infostart.hu2023. 02. 14. 8:34
LÁZÁR János
Nyíradony, 2023. január 26. Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a hajdú-bihari Nyíradonyban, az Erdei Harmónia látogatóközpont avatásán 2023. január 26-án. A beruházást a Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület több mint 800 millió forint, pályázaton elnyert európai uniós és hazai állami forrásból valósította meg. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új építési és beruházási törvény készül, újraszabják az építésügy, az örökségvédelem és a településkép kérdésköreit – közölte Lázár János szakminiszter egy hódmezővásárhelyi rádiónak adott interjújában.

„Nagyon sok minden meg fog változni. Hogy hogyan kell létrehozni egy sport- vagy egészségügyi létesítményt, mindent újraszabályozunk. A gondolat megszületésétől a kulcs átadásáig minden átalakul azért, hogy jobb beruházásaink legyenek, fenntarthatóbbak, finanszírozhatóbbak, jobb minőségűek. Civilizációs szintet szeretnénk lépni a beruházásokban. 25 ezer milliárd forintot költöttünk el beruházásokra az elmúlt 12 évben, nagy a felelősség. Magyarország minden harmadik beruházása állami beruházás, és ezek mindegyike most az én tárcámnál van.”

 

Szeretném átalakítani az egészet: jobb előkészítés, speciálisabb, végiggondoltabb munka

 

– ecsetelte Lázár János.

Magyarország szerinte legnagyobb munkaadója most ő; ezt pedig már arra utalva mondta, hogy közlekedési miniszterként a MÁV és a Volán összesen 57 ezer munkavállalója tartozik hozzá.

„Magyarországon 4-4,5 millió ember ingázik naponta, és szeretnék nekik segíteni, ezt tartom a legfontosabb célkitűzésemnek. Olcsóbbá és jobban szervezetté szeretném tenni a szolgáltatást, ennek feltétele egy új bérletrendszer és egy új, egységes MÁV–Volán-menetrend, 2023-ban nagy változásokat tervezünk, de erről rövidesen a kormány és a miniszterelnök fog tájékoztatást adni.”

Lázár János arról is beszélt a hódmezővásárhelyi rádió adásában, hogy a kormány szerint az orosz–ukrán háború elhúzódik, a gazdasági válság pedig elmélyül.

Hozzátette, hogy az ország hétmilliárdos energiaszámlája tavaly 17 milliárd euróra növekedett, idén pedig várhatóan 12 milliárd euró lesz, ami még mindig elképesztően magas, de alacsonyabb, mint 2022-ben volt – idézte az Infostart.hu.

Borítókép: Lázár János (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.