Megdőlt a napi minimum hőmérsékleti rekord vasárnap

Megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérséklet rekordja: a miskolci meteorológiai állomáson 9,6 Celsius-fokot mértek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 20. 14:13
null
Debrecen, 2023. január 30. A drónnal készült képen a Vekeri-tó Debrecen közelében 2023. január 30-án. Az elmúlt idõszak csapadékos idõjárásának következtében újra van víz a tavaly nyáron az aszály miatt teljesen kiszáradt tóban. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták, az átlagnál jóval enyhébb az időjárás a térségünkben.

A Miskolc-Diósgyőr állomáson mindössze 9,6 fokig csökkent a hőmérséklet vasárnap reggel, ezzel új országos napi legmagasabb minimumhőmérséklet-rekord született. Ezen a napon az eddigi rekord 9,0 fok volt, amelyet Győr Egyetem állomáson mértek 2022-ben.

A meteorológiai szolgálat emlékeztetett rá, a szombat is bővelkedett melegrekordokban: Fertőrákoson és a tőle 6,3 kilométerre lévő Sopron Kuruc-dombon 19,8 fokig melegedett fel a levegő, így új országos legmagasabb napi maximum-hőmérsékleti rekord született, a korábbi rekord 18,2 fok volt, amelyet Pécs Mecsekalji Repülőtér állomáson regisztráltak 1955-ben.

Szombaton a legmagasabb napi minimum-hőmérséklet esetén is új országos rekord született: az új rekord 10,6 fok, amelyet Sopron Kuruc-domb állomáson mértek. A korábbi rekord 8,1 fok volt, amelyet Szeged belterületen és Tarpán, 2016-ban regisztráltak.

Budapest Ferihegyen 17,1 fokig melegedett fel a levegő szombaton, amellyel megdőlt a legmagasabb napi maximum-hőmérséklet fővárosi rekordja. A korábbi rekord 16,1 fok volt, amelyet Budapest belterületen mértek 2019-ben. A legmagasabb napi minimum-hőmérséklet esetén is új fővárosi rekord született szombaton: az új rekord a Budapest Pestszentlőrinc állomáson mért 8,6 fok. A korábbi rekord 7,7 fok volt, amelyet Budapest belterületen, 2016-ban regisztráltak.

Borítókép: Vekeri-tó (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.