A magyarok többsége tovább szigorítaná a gyermekvédelmi törvényt

Nemzeti egyetértés van a gyerekek védelmében Magyarországon – derült ki az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Magyar Nemzet
2023. 03. 06. 11:26
Parents,Left,The,Girl,To,Stay,Home,Alone,She,Is gyermek, gyermekbántalmazás, lány, kislány, szomorú, sír,
312380828 Fotó: Shutterstock Forrás: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzeti egyetértés van a gyerekek védelmében Magyarországon – derült ki az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A felmérés eredményei szerint a választókorú magyarok túlnyomó többsége, mintegy 95 százaléka szerint elfogadhatatlan, ha egy pedagógiai munkatárs szexuális kapcsolatot létesít egy fiatalkorú tanulóval,

és mindössze alig kétszázalékos véleménykisebbséget képviseltek azok, akik szerint „inkább elfogadható” az, ha egy pedagógiai asszisztens szexuális kapcsolatot létesít egy másik iskola kiskorú diákjával. 

A magyar társadalom hetven százaléka továbbá ragaszkodik a gyermekvédelmi törvényben foglalt jogaihoz, és elutasítja, hogy az oktatási intézményekben szülői engedély nélkül különböző szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak. 

A közjogi elemzőintézet ennek kapcsán megjegyezte: bár a dollárbaloldal hevesen tiltakozott a gyermekvédelmi törvény ellen – egyszerű „propagandának” minősítve azt – intő jel lehetne a számukra, hogy a velük szimpatizálóknak is több mint fele (55 százalék) elítéli az engedély nélkül tartott, szexuális irányultságokat népszerűsítő előadásokat. 

Az Alapjogokért Központ szerint 

a hazai közvélemény szemében a gyermekvédelmi törvény a gyermekek jóllétének kiemelt garanciáját jelenti, szemben a baloldal által hangoztatott „gyűlöletkeltő propaganda” címkével. Ezt támasztja alá az is, hogy a megkérdezettek 58 százaléka még tovább szigorítaná a gyermekvédelmi törvényt, míg majdnem minden ötödik válaszadó (19 százalék) a jelenlegi formájában tartaná meg. 

A szabályozást alig kilenc százalék enyhítené – derült ki. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.