Bakondi György: Állandó a nyomás a déli határon

Időjárástól függetlenül jelentős nyomás alatt tartják az illegális bevándorlók a déli határt, ennek oka, hogy szinte száz0 százalékban embercsempészek segítségével teszik meg az Európai Unióhoz vezető utat – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 11. 20:41
RÉTVÁRI Bence; BAKONDI György

Bakondi György sajtótájékoztatója (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Illegális bevándorlás – Rétvári Bence és Bakondi György sajtótájékoztatója (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György elmondta: az embercsempészek mostanra hatalmas bűnszervezetek lettek, korszerű, fejlett technikai eszközökkel, jelentős pénzzel, sok alkalmazottal, akik autókkal, buszokkal szállítják a migránsokat, a határtérségben megfigyelőrendszereket működtetnek, és igyekeznek kiismerni a határőrizeti rendszert.

A határon szolgálatot teljesítő rendőrök és határvadászok valóságos harcban állnak, de ők jogszabályoknak megfelelően, hatékonyan őrzik a határokat – jelentette ki a főtanácsadó.

Bakondi György szólt arról is, hogy az Európai Bizottság politikája ellentmondásos az illegális bevándorlás területén. 

Példaként említette, hogy nemrég bejelentették, a külső határokat rendkívüli mértékben őrizni kell, és akár kerítést is kell építeni, ezzel egy időben azonban bírósági stádiumban van az az eljárás, amelyet a bizottság Magyarország migrációs politikája miatt indított.

Borítókép: Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.