Digitális szimat kihívás: okosabbak vagyunk egy hekkernél?

A Magyar Bankszövetség meghirdette a Digitális szimat kihívást, amelyben életkortól függetlenül tehetjük próbára tesztkérdésekkel a digitális biztonsági felkészültségünket, és kipróbálhatjuk, hogy „okosabbak vagyunk-e, mint egy hekker?”. Mindez felkészíthet bennünket az online térben elharapódzott kibercsalások kivédésére is.

2023. 03. 07. 18:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az online térben folyamatos hekkertámadások zajlanak. A Magyar Bankszövetség a PÉNZ7 program keretében az iskolákba vitte a digitális kihívásokról, pénzügyi tudnivalókról szóló ismertető oktatását. Tesztelhetjük tudásunkat a Digitális szimat kihívás keretében.

Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség főtitkárhelyettese egy mai sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy március 10-ig zajlik a PÉNZ7 program az iskolákban, több mint ezer iskola közel 140 ezer diákja részvételével. 

 

Az idei pénzügyi téma a korszerű pénzkezelés és digitális biztonság, ami lehetővé teszi, hogy általános és középiskolai tanórákon önkéntes szakértők bevonásával tanuljanak a diákok pénzügyi digitális alapismereteket. 

A Magyar Bankszövetség ehhez kapcsolódva Digitális szimat kihívást hirdetett, amelyben életkortól függetlenül tehetjük próbára tesztkérdésekkel a digitális biztonsági felkészültségünket, és kipróbálhatjuk, hogy „okosabbak vagyunk-e, mint egy hekker?”.

A programban egy ismert gamer és egy etikus hekker együtt segítik a felkészülést.

A PÉNZ7 társszervezője, a Magyar Bankszövetség és partnerei online kvízjátéka, a Digitális szimat kihívás életkortól függetlenül lehetőséget nyújt mindannyiunk számára, hogy próbára tegyük a digitális biztonsággal kapcsolatos felkészültségünket, a bankkártyás és online fizetésektől a kriptovaluták világáig. 

Tesztelhetjük és fejleszthetjük tudásunkat, hogy valóban okosabbak legyünk egy hekkernél.

 

A kihíváshoz nyereménykvízjáték is kapcsolódott, amelynek helyes megoldásait beszéli át a hírneves Brawl Stars gamer és YouTuber Zsomac, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet etikus hekkerének szakmai támogatásával. Akik nyeremény reményében tesztelték tudásukat, hogy Budapest Park páros belépőket nyerhessenek, és a kvízt kiemelkedően teljesítették (legalább 80 százalék), sorsolásra kerülnek: Fődíj: 250 000 forint értékű műszakicikk-vásárlási utalvány Budapest Park páros koncertjegyek: 10 fő számára A sorsolás eredményéről a szerencsés nyertesek e-mailben kapnak értesítést.

A Magyarországon megrendezésre kerülő PÉNZ7 missziója, hogy

– felhívja a figyelmet a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi kultúra fejlesztésének fontosságára, a vállalkozói kedv megteremtésének, az üzleti ismeretek megalapozásának lehetőségére,

– a pénzügyi ismeretek mellett helyett adjon a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek bevezetésére az iskolákban,

– országos szakmai önkénteshálózat kiépítésével és a programba való bevonásával támogassa a pénzügyi, vállalkozói oktatás élményalapú megvalósulását,

– széles körű szakmai összefogás megteremtésével segítse a különféle, pénzügyi, vállalkozási edukációs projektek terjedését, hasznosulását.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.