Éjszaka és délelőtt is oltották a tüzet a gyáli hulladékfeldolgozó telepen + galéria + videó

Még oltják a lángokat Gyál külterületén, ahol kedd délután kigyulladt egy hulladékfeldolgozó telep a Kőrösi úton – tájékoztatta az MTI-t a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, OKF2023. 03. 29. 9:23
Több ezer köbméter műanyag- és papírbála gyulladt ki egy hulladékfeldolgozó telepen, Gyál külterületén, a Kőrösi úton. A tűz átterjedt egy beton hulladéktárolóra és egy körülbelül kétezer négyzetméteres csarnokra is. Több mint tíz település hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói nagy erőkkel oltják a lángokat. Erőgépek is részt vesznek a munkálatokban, amelyeket nehezít az erős szél. Fotók: FKI Forrás: FKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy körülbelül ezerkétszáz négyzetméter alapterületű üzemcsarnok egy részére terjedt ki a tűz, az épület körül pedig ötezer négyzetméteren válogatásra váró, bálázott, vegyes hulladék kapott lángra.

A tűz átterjedt egy beton hulladéktárolóra is.

A tűzesethez a fővárosi, a monori, az érdi és a szentendrei hivatásos, a bicskei önkormányzati, a gyáli, az üllői, a rózsadombi, a délegyházi, az ecseri, a gyömrői, a fóti, a zuglói, a pilisszentiváni, a szentendrei, a szigetmonostori, a bicskei és a szigetújfalui önkéntes tűzoltókat, valamint a budapesti Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület és a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkénteseit riasztották.

A lángokat már körülhatárolták a tűzoltók, jelenleg a parázsló részeket oltják. A munkálatokat erőgépek is segítik.

A helyszínen végzett mérések nem mutattak ki egészségre káros koncentrációt a levegőben – közölte a katasztrófavédelem.

A katasztrófavédelem szerdán délelőtt arról számolt be a közösségi oldalán, hogy még mindig küzdenek a lángokkal a tűzoltók. Az oltási munkálatokról egy videót is megosztottak.

Borítókép: tűzoltás a gyáli telepen (Fotó: FKI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.