Öreg és gyenge áldozatot kerestek, de az 56 éves férj és felesége lefegyverezte a késes rablókat

A ceglédi rendőrök felkutatták és elfogták azt a testvérpárt, akik a gyanú szerint egy nap alatt kétszer támadtak késsel két sétáló párra – írta a Police.hu. Hozzátették: a rablókat azóta letartóztatta a bíróság.

Munkatársunktól
2023. 04. 26. 15:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsvéthétfőre virradóra érkezett bejelentés arról, hogy két maszkos fiatal férfi késsel kirabolt egy fiatal párt Albertirsa központjában. 

A hangjukat elváltoztató, maszkos rablók értékeket és pénzt követeltek áldozataiktól.

Az egyik sértett ellenállt, mire támadója ököllel halántékon ütötte. A csapás megtette hatását, a pár két telefont, egy headsetet és néhány ezer forintot átadott félelmében – számolt be róla a Police.hu.

A ceglédi nyomozók még be sem fejezték a helyszíni szemlét, amikor jött a következő, az előzővel kísérteties hasonlóságot mutató rablásról szóló jelzés. A maszkos fiatalok a település másik részén egy házaspárra támadtak, késsel követelték pénzüket. 

A házaspár férfi tagja ellenállt a késes támadónak, miközben felesége a rabló társával dulakodott. Az 56 éves férj végül lefegyverezte a késes elkövetőt, mire a maszkos fiatalok elszaladtak a helyszínről.

A két cselekmény tettesei után az egyenruhások és a nyomozók együttes erővel indultak meg. A személyleírások is elegendőnek bizonyultak az arcukat maszkkal eltakaró támadók azonosításához: a körzeti megbízottak hely- és személyismerete sokat segített. A helyi testvérpárt, a 22 éves T. Sándort, valamint 17 éves öccsét 2023. április 17-én, kora reggel fogták el.

A munka nélküli fivérek beismerő vallomást tettek. Elmondták, felfegyverkeztek, majd rabolni indultak. Erőszakos pénzszerzésükből származó zsákmányukból aktuális drogadagjukat akarták biztosítani. 

Először egy kocsmát néztek ki, de sokan voltak, ezért továbbálltak. A település közismerten a fiatalok egyik kedvenc találkahelyeként számontartott helyszínére mentek, ahol az első rablást elkövették. A zsákmányt pillanatok alatt elköltötték, majd a következő kor és testfelépítés alapján kerestek könnyen megtámadható áldozatot. Alábecsülték a házaspárt, akik szembeszálltak velük.

Az azóta letartóztatott testvérpár ellen felfegyverkezve, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya – tudósított róla a rendőrségi honlap.

Borítókép: Az egyik rabló immár bilincsben. (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.