Lopni mentek a templomba, bejelentést tett a plébános

Egymástól függetlenül gondolt arra két jászapáti lakos is, hogy kifosszon egy templomot. A jászapáti rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket, a második lopást szolgálaton kívüli rendőrök akadályozták meg.

Munkatársunktól
Forrás: police.hu2023. 04. 24. 13:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogatóparancs volt érvényben azon férfi ellen, akit lopással gyanúsítottak meg. 

Egy jászsági templom plébánosa tett bejelentést 2023. április 21-én a Jászapáti Rendőrőrsre, miszerint a bejelentést megelőző napon – a templom nyitott állapotát kihasználva – onnan eltulajdonítottak két réz gyertyatartót, egy hármas réz csengőt, egy vezeték nélküli mikrofont és 86 ezer forint készpénzt – írta a Police.hu.

A helyszínre érkező jászsági rendőrök szemlét tartottak és adatot gyűjtöttek, majd rövid időn belül elfogták és előállították a rendőrőrsre a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 17 éves jászapáti lakost, akit gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök. 

Szintén ugyanezen templomban, 2023. április 23-án a délelőtti szentmisét követően két szolgálaton kívüli rendőr ért tetten egy 22 éves helyi férfit és 28 éves női társát, akik a perselyeket kulccsal kinyitották, és abból kivették az adománypénzt. 

A rendőrök a helyszínre érkező, szolgálatban lévő kollégáikkal együtt előállították a jogsértőket a rendőrőrsre, és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a duó tagjait. 

A nyomozók megállapították, hogy a terheltek 2023. április 22-én délután már jártak a templomban, akkor a sekrestyéből eltulajdonították a perselyek kulcsait, majd másnap azokkal visszatérve kísérelték meg a lopást. A Jászberényi Rendőrkapitányság Jászapáti Rendőrőrse mindkét esetben lopás vétség miatt folytatja az eljárást – fogalmazott a Police.hu.

Egy hónappal ezelőtt egy VI. kerületi templomból loptak el egy fából faragott Szűz Mária-szobrot, az elkövetőről akkor felvétel is készült.

Borítókép: A tettes és az elkövetés heylszíne (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.