Először kérdezett a haramia, csak utána közölte, hogy rablótámadás következik

Cigarettát és alkoholt lopott.

Magyar Nemzet
Forrás: BOON2023. 04. 24. 13:09
Debrecen,,Hungary,-,June,11,,2022:,Emblem,Of,Nemzeti,Dohanybolt
2193434347 Fotó: Robson90
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlott még tavaly december végén bement egy kazincbarcikai dohányboltba, és először megkérdezte az eladónőtől, hogy tud-e visszaadni. Aztán, amikor azt a választ kapta, hogy tud, akkor azt kérdezte meg, hogy van-e pénz a kasszában.

A kérdésekből az eladó feltételezte, hogy nem egy egyszerű vásárlás történik, ezért inkább azt mondta, hogy nincs pénz, mert azt el szokták vinni. Erre a vádlott azt mondta, 

„Fel a kezekkel, ez egy rablótámadás!” 

Közölte aztán, hogy nincs nála fegyver, de akkor is el fogja vinni azt, ami neki kell, és meg is mondta, hogy italt és dohányt akar.

Az eladó megijedt, először megpróbált nyugodt hangnemben beszélni a rejtélyes idegennel és igyekezett eltéríteni a cselekményétől, de a vádlott a pult mögé benyúlva, nagyjából 12 ezer forint értékben bort, dohánytermékeket és szeszesitalt vett magához. 

Nem sokkal később a rendőrök a vádlottat elfogták, nála az eltulajdonított dolgokat megtalálták és lefoglalták – írja a BOON. Hozzáteszik, hogy az ügyészség a büntetett előéletű vádlott tekintetében a kóros elmeállapot, mint büntethetőséget kizáró ok miatt indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat az ellene emelt vád alól mentse fel, azonban, mivel tartani kell attól, hogy hasonló cselekményt fog elkövetni, kényszergyógykezelését kell elrendelni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.