Ferenc pápa elmondta, hogy mi a legszentebb dolog Magyarországon

Különleges történetet osztott meg Ferenc pápáról Magyarország vatikáni nagykövete.

MAGYAR NEMZET
Forrás: VG2023. 04. 04. 13:53
FERENC pápa
Vatikánváros, 2022. június 22. Ferenc pápa a Családok Világtalálkozójának nyitóeseményén, a Családok Fesztiválján a Vatikán VI. Pál pápa termében 2022. június 22-én. MTI/EPA/ANSA/Vatikáni Média Fotó: Vatikáni Média
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Habsburg Eduárd a szentatya budapesti látogatása kapcsán adott interjút a Vatican News nevű portálnak – olvasható a VG cikkében.

A nagykövet felidézte, hogy amikor először találkozott Ferenc pápával, akkor a szentatya azt kérdezte, hogy tudja-e, hogy mi a legszentebb dolog Magyarországon.

Habsburg Eduárd arra számított, hogy Ferenc pápa a Szent Koronát említi, ő viszont csak annyit mondott: A tokaji bor!

– idézte fel a nem mindennapi történetet Magyarország vatikáni nagykövete. Megjegyezte, bízik benne, hogy a pápa ezúttal ihat majd egy pohár aszút a látogatása alatt. 

Ferenc pápa elsőként az 1956-os forradalom elől Argentínába menekült magyar apácáktól tanult az országunkról. A szentatya azt is elárulta Habsburg Eduárdnak, hogy milyennek látja a magyarokat – írják.

Ferenc pápa úgy gondolja, hogy a magyarok jó, becsületes és bátor emberek. A szentatyát megindította a két évvel ezelőtti budapesti látogatásán őt fogadó tömeg kitörő éljenzése 

– tette hozzá a nagykövet. 

Habsburg Eduárd szerint Ferenc pápa magyarországi látogatása rendkívüli lehetőség arra, hogy a pápa még inkább feltüzelje a magyar híveket.

Ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt arról, Magyarország az egyetlen ország Olaszországon kívül, amelyet Ferenc pápa kétszer is meglátogat.

A pápalátogatás programja szerint április 28-án, pénteken délelőtt a pápa államfői minőségében a Sándor-palotában először a köztársasági elnökkel, majd a miniszterelnökkel találkozik. Péntek délután 17 órakor az egyházfő a budapesti Szent István-bazilikában püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal találkozik.

Ferenc pápa látogatásának csúcspontja az április 30-án, vasárnap fél 10-kor kezdődő szentmise, amelyre a püspöki testület tagjai mindenkit várnak Magyarországról és a környező országokból egyaránt. 

A Kossuth téren tart a szektorok kialakítása, a szentmisébe való bekapcsolódást a tervek szerint a téren és környékén elhelyezett kivetítők is segítik majd.

Borítókép: Ferenc pápa (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Vatikáni Média)

 

 


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.