Kigyulladt egy autó a III. kerületben, baleset az M0-son

Helyzetkép az utakról, hétfő reggeli forgalmi és közlekedési információk.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF2023. 04. 24. 7:34
null
Alsónémedi, 2013. augusztus 31. Torlódnak a járművek az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán az M0-s autóút új szakaszának átadása előtt 2013. augusztus 31-én. Az M0-s autóútnak az 51-es főút és M5-ös autópálya közötti újonnan épült 6,3 kilométeres szakaszának átadásával az autósok mostantól több mint 75 kilométer hosszan folyamatosan haladhatnak a körgyűrű M1-es autópálya és 11-es főút közötti szakaszán. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Sokan haladnak

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán az M0-s autóúti csomóponttól befelé,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton Leányfalu és Budakalász között,
  • a 31-es főúton Maglódtól, valamint 
  • az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

 

Balesetek

Az M4-es autóút főváros felé tartó oldalán az M0-s autóút csomópontjában, a 25-ös kilométernél baleset történt. A helyszínelés idejére a belső sávot lezárták.

A 85-ös főúton Csorna és Farád között, a 29-es kilométer környékén villanyoszlopnak ütközött egy személyautó. A helyszínelés ideje alatt a forgalom egy sávon, irányonként váltakozva halad – számolt be az Útinform.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint kigyulladt egy személyautó Budapest III. kerületében, a Karácsony Sándor utcában, a Szentendrei út közelében. A motortér teljes terjedelmében égett, a fővárosi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet.

Árokba hajtott egy személygépkocsi Sárbogárd közelében, az Abai út, azaz a 63-as főút Felsőkörtvélyes felé vezető szakaszán. Egy ember utazott a járműben, szerencsére ki tudott szállni az autóból, a mentők vizsgálják. A sárbogárdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Egy villanyoszlop is megrongálódott a balesetben, melynek helyszínén teljes szélességében lezárták az utat – figyelmeztetett a katasztrófavédelem.

 

Munkálatok az utakon

Több autópályaszakaszon kezdődtek burkolatfelújítási munkák. A munkaterületek előtt a forgalom- és sebességkorlátozásokra táblákkal hívják fel a figyelmet.

Az M3-as autópálya káli szakaszán a Nagyfüged csomóponttól tíz kilométeres szakaszon burkolatfelújítási munkák kezdődtek, a 90-es kilométertől a 101-es kilométerig. Jelenleg a főváros felé vezető oldalon építették ki a terelést, a forgalom a külső és a leállósávon halad, illetve lezárták a 92-es kilométernél lévő Kisasszonytér pihenőt is. Vásárosnamény felé előbb a belső sávot zárják le, majd a külsőt is. A terelés kiépítését kilenc órakor fejezik be, ekkor zárják le az érintett oldalt, valamint a Kisasszonytér pihenőt a másik oldalon is. Ezután a Budapest felől érkezők az ellenkező oldal belső sávját használhatják, a főváros felé pedig a külső és a leállósáv lesz használható. Pénteken, szombaton és vasárnap két sávon lehet majd Vásárosnamény felé is autózni, Budapest irányába pedig hétköznapokon és hétvégente is két sáv lesz járható, de a Kisasszonytér pihenő ez idő alatt egyik oldalon sem lesz használható. Alternatívaként a 106-os kilométernél a Rekettyés pihenő vagy a 87-es kilométernél a Nagyfüged pihenőhely használható.

Az M7-es autópályán

  • Zamárdi és a Kőröshegyi völgyhíd közötti szakaszon, valamint Balatonőszöd térségében a 115-ös kilométertől a 118-as kilométerig, illetve a 130-as és a 133-as kilométer között a Letenye felé vezető oldalt lezárták. A forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.
  • A Zalakomári pihenő és a Nagykanizsa kelet csomópont között a főváros felé vezető oldalt újítják fel. A járműveket átterelik az ellenkező, Letenye felé vezető oldalra, ahol irányonként egy-egy sáv járható.
  • Hídfelújítási munkákat végeznek Fonyód térségében a 151-es és a 155-ös kilométer között. A határ felé tartó oldalt lezárták, a forgalmat a Budapest felé vezető oldal belső sávjára terelik, a főváros felé tartók pedig a külső sávot használhatják.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat, az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.