Semjén Zsolt: Egyedülálló, hogy Ferenc pápa hozzánk immár harmadszor látogat el

A miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy az egyházfő megrendítően közvetlen ember.

Magyar Nemzet
Forrás: Hírtv2023. 04. 24. 11:30
FERENC pápa
Vatikánváros, 2023. április 19. Ferenc pápa a pápamobilon hetenkénti általános kihallgatásán a vatikáni Szent Péter téren 2023. április 19-én. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi Fotó: Angelo Carconi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− Ferenc pápa hozzánk, magyarokhoz immár harmadszor látogat el, ami egyedülálló − emelte ki a Hír TV-nek adott interjújában Semjén Zsolt  miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt a mostani látogatásról kifejtette: számos helyszínen lesz a pápa Budapesten, a legnagyobb miséjét a Kossuth téren tartja majd. A miniszterelnök-helyettes az interjúban úgy fogalmazott, hogy a pápa és az emberek biztonságát semmilyen veszély nem fenyegeti, a rendőrök és a különböző szervek felkészültek a biztonsági feladatokra. 

A miniszterelnök-helyettes elmondta azt is: Ferenc pápa megrendítően közvetlen ember, aki különleges empátiával fordul az emberek felé. 

− Őt nem lehet befolyásolni, nagyon szuverén ember 

− emelte ki Semjén Zsolt, aki hozzátette: Magyarországnak óriási megtiszteltetés ez a látogatás, ami a krisztusi szeretetben való megerősítést jelenti. 

 

 

Borítókép: Ferenc pápa a pápamobilon hetenkénti általános kihallgatásán a vatikáni Szent Péter téren 2023. április 19-én (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.