Gulyás visszavágott Karácsonynak: autósiskolát ajánlott a főpolgármesternek

Karácsony BKK-jegyeket ígért a miniszternek, hogy szirénázás nélkül is gyorsan tudjon felmenni a várba. Gulyás válaszában közölte: neki nem új élmény a tömegközlekedés, a vezetés viszont az lenne Karácsonynak.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 19:36
GULYÁS Gergely
Budapest, 2023. március 23. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. március 23-án. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Itt lenne az ideje, hogy egy kicsit kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést – írta Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán, a Kormányinfón elhangzottakra reagálva. A főpolgármester úgy fogalmazott: „nagyot fognak csodálkozni. Rájöhetnek például, hogy szirénázás nélkül is gyorsan el lehet jutni még a várba is. Hogy segítsem ezt a felismerést, küldök BKK-gyűjtőjegyet Gulyás Gergelynek, lehet vele menni a Lánchídon is. Meglátja, jó lesz.”

Karácsony szerint kiderült, mi a fontos a kormánynak a Lánchíd kapcsán. „Na mi? Saját maguk. Meg az állami autóik. Nem Budapest, nem Magyarország büszkesége, nem a város jövője, nem az itt élők, dehogy. Csakis a saját kényelmük. Hogy nem sül le a bőr…” – írta. 

Gulyás szintén a Facebookon reagált. Mint írta, „a buszjegyet köszönöm, még nem kaptam meg. A személyes figyelmességen túl azt az ígéretet látom benne, hogy a fővárosi vezetés képes a BKV működését a jövőben is biztosítani.” A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: „nekem a tömegközlekedés nem újszerű élmény, hiszen évtizedeken át használtam a BKV-t. Főpolgármester úr viszont nem ismeri a vezetés élményét és vélhetően ebből erednek azok a döntései, amelyektől budapesti autósok százezrei szenvednek. Ezért engedje meg, hogy az ügy sürgősségére tekintettel figyelmébe ajánljam az S.O.S. Autósiskolát. Bízom benne, hogy ezzel mind Önnek, mind a fővárosi autósoknak segítségére lehetek. Autós tanulmányaihoz egy buszjegy erejéig szívesen hozzájárulok.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.