Jó munkát kívánt Orbán Viktor az új vezérkari főnöknek

Közösségi oldalán kívánt erőt, egészséget Böröndi Gábornak a miniszterelnök.

Magyar Nemzet
2023. 05. 08. 19:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó munkát kívánt Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán Böröndi Gábor altábornagynak, a Magyar Honvédség új vezérkari főnökének. „Erőt, egészséget” – olvasható a felirat a kormányfő Facebook-oldalán közzétett fotón, ahol Orbán Viktoron és az új vezérkari főnökön kívül Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka, továbbá Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter látható.

Mint arról lapunk is beszámolt, a honvédelmi miniszter előterjesztésére Novák Katalin köztársasági elnök április 27-i hatállyal felmentette beosztásából Ruszin-Szendi Romuluszt, a Honvéd Vezérkar korábbi főnökét. Az ő helyére került Böröndi Gábor, aki a legszélesebb körű parancsnoki és katonai vezetői háttérrel, a NATO-ban szerzett hadszíntéri tapasztalatokkal rendelkező magyar tábornok, volt vezérkarifőnök-helyettes. Ezenkívül elvégezte az Egyesült Államok és a NATO vezérkari akadémiáját is.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, Böröndi Gábor, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke, Novák Katalin köztársasági elnök, Szalay-Bobrovniczky Krisfót honvédelmi miniszter (Fotó forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.