Ifj. Lomnici Zoltán: Karácsony Gergelyt könnyen minősíthetnénk idiótához hasonló jelzővel

− A geopolitikai és gazdasági realitásokat szemlélve könnyen minősíthető Karácsony Gergely főpolgármester idiótához hasonló jelzővel − mondta a Magyar Nemzetnek ifj. Lomnici Zoltán. A Századvég tanácsadója szerint Karácsony Gergely csupán szolgai módon megismételte az európai baloldal álláspontját, amikor arról értekezett a 3-as metró légkondícionálásának megoldatlansága kapcsán, hogy hazánk háborúban áll Oroszországgal.

2023. 05. 26. 13:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor idén januárban a német zöld külügyminiszter gyakorlatilag ugyanazt a képtelenséget állította, amit most Karácsony, akkor Tucker Carlson a műsorában Annalena Baerbockot tőle szokatlan nyersséggel idiótának nevezte. A geopolitikai és gazdasági realitásokat szemlélve könnyen minősíthető a magyar főpolgármester is hasonló jelzővel − mondta a Magyar Nemzetnek ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég tanácsadója.

Karácsony Gergely szerint háborúban állunk Oroszországgal. (Fotó: Képernyőfotó/ATV)
Karácsony Gergely szerint háborúban állunk Oroszországgal. (Fotó: Képernyőfotó/ATV)

Ismert, Karácsony Gergely volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának egyik vendége volt szerda este, a témák között pedig az újra teljes vonalán közlekedő M3-as metró is szerepelt. Amikor a műsorvezető azzal szembesítette, hogy 2019-ben még a metrókocsik klimatizálásának megoldását ígérte, Karácsony Gergely magyarázkodásba kezdett (szerinte ő nem ígért ilyet), majd arról beszélt, ezzel kapcsolatosan több problémával is szembe kell nézni. Meglátása szerint az egyik ezek közül az, 

„hogy háborúban állunk azzal az országgal [Oroszországgal], amelyik beszállítója volt ennek a metrókocsi-beszerzésnek .” 

Amikor a műsorvezető „apró pontosításként” megjegyezte, hogy Magyarország nem áll háborúban senkivel, a főpolgármester nyomatékosította: „én azt gondolom, hogy de”.

 

Karácsony Gergely szolgai módon ismételt 

− Ez az európai baloldal részéről súlyosan felelőtlen megközelítés pestisként terjedt el az immár egyértelműen és tényszerűen háborúpárti magyar baloldalon, amit a főpolgármester is szolgai módon csak megismételt − mondta Karácsony Gergely kijelentésére ifj. Lomnici Zoltán. A Századvég tanácsadója kifejtette: a Biden-kabinet döntése nyomán az USA 46 milliárd dollárnyi katonai támogatást nyújtott, összehasonlításképpen Németország 2,47 milliárdnyi hozzájárulást adott Ukrajna háborúban tartásához. 

Bár Brüsszel mindent megtesz, hogy egyre inkább a háborúba sodorja a tagállamokat, így az ellentétes állásponton levő Magyarországot is, ennek nincs racionális politikai vagy gazdasági alapja

− szögezte le az elemző. Hozzátette: utóbbi tekintetben a háború nyertese az Egyesült Államok hadiipara, míg a konfliktusnak leginkább a hibás szankciók miatt egyértelműen az Európai Unió az anyagi vesztese. Ifj. Lomnici Zoltán elmondta: a Századvég kutatása alapján a megkérdezettek jelentős többsége (54 százalék és 74 százalék közötti arányban) úgy vélte, hogy az egyes megszólalások a fegyveres konfliktus további eszkalálódását ösztönözhetik a béketárgyalások elősegítése helyett. 

Fontos hangsúlyozni tehát, hogy a magyarok békepártisága töretlen, ezért a többség továbbra is elzárkózik azoktól a felvetésektől, amelyek a békekötés ellehetetlenülésének kockázatával járnak.

− Ennek alapján ha a háborúpárti baloldal kitart a népszerűtlen és veszélyes álláspontja mellett, 2024-ben mindkét választást illetően súlyos vereségre számíthat − zárta gondolatait az alkotmányjogász.

Borítókép: Karácsony Gergely joggal foghatja a fejét (Fotó: Mirkó István) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.