Tovább erősítik a magyar–magyar együttműködést a Kárpát-medencében

Ismét megjelent a nemzetpolitikai államtitkárság testvértelepülési pályázati felhívása.

2023. 05. 16. 10:45
null
20210601 MN Budapest Potápi Árpád államtitkár Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megjelent a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága közösségi és gazdasági testvértelepülési programok és együttműködések támogatására irányuló pályázati felhívása, amelyre keddtől lehet jelentkezni – erről a nemzetpolitikai államtitkárság közleményben tájékoztatott. A pályázati felhívás célja a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, hazánkkal fennálló sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudata megerősítésének támogatása a testvértelepülési együttműködések erősítése útján.

A felhívásra magyarországi (települési, vármegyei) önkormányzat nyújthat be pályázatot olyan program, rendezvény megvalósítására, amelyet Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia vagy Ausztria egy vagy több helyhatóságával (települési önkormányzatával, településével) közösen tart meg

– mutattak rá a közleményben.

A felhívás két alprogramra oszlik: az első a közösségi kapcsolatok, míg a második a gazdasági kapcsolatok kialakítását, fenntartását és fejlesztését célzó programok és együttműködések megvalósítására irányul.

A Kárpát-medencei testvértelepülési programot 2015 óta működteti a Nemzetpolitikai Államtitkárság. A programban már több mint ezer Kárpát-medencei testvértelepülési kapcsolat kialakításához és megerősítéséhez járultak hozzá.

Az idei felhívás teljes támogatási keretösszege ötszázmillió forint. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege pedig alprogramonként ötszázezer és egymillió forint. A részletes felhívás a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Külhoni Magyarok oldalán olvasható.

Borítókép: Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.