Utcai harcokra buzdít a szélsőbaloldali Antifa május elsején

Már zajlik az utcai háború Németországban a hírhedt Hammerbande vezetője, Lina Engel várható elítélése miatt. Az elmúlt héten több tucat rendőr sérült meg, május elsején pedig újabb utcai zavargáshullám indulhat, a szélsőbaloldali Antifa lángba akarja borítani a német nagyvárosok utcáit.

2023. 05. 01. 5:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véres utcai harcok törhetnek ki május elsején a német nagyvárosokban, miután a szélsőbaloldali antifák zavargásokra buzdítják tagjaikat. Az elmúlt hét eseményei már előrevetítik, hogy mire számíthatnak elsősorban a rendőrök. Már eddig is sorozatos, bestiális támadások érték őket, többtucatnyian megsérültek, köztük sokan súlyosan. Az antifák szó szerint tűzzel-vassal támadták a rendfenntartókat az elmúlt napokban.  

Német rohamrendőrök utcai harcot vívnak a szélsőbaloldali antifákkal. Forrás: Dokumentation Linksextremismus

A legsúlyosabb utcai támadások Berlinben történtek. Az antifák a rendőröket a háztetőkről pirotechnikai eszközökkel lőtték és tűzoltó készülékkel permetezték be. A szaksajtó szerint az utcai csatákra emlékeztető körülmények a Weimari Köztársaság idejét idézik.

A körülbelül hetvenfős, csuklyás baloldali szélsőséges banda zavargása egyértelműen antifa támadás, és  a "Free Lina" feliratú transzparensek a hírhedt Hammerbande (Kalapácsbanda) letartóztatásban lévő, ítéletére váró vezetőjére, Lina Engelre utal. 

Április 23-án Brémában is rátámadtak rendőrökre a szélsőbaloldali bandák. Megtámadtak egy rendőrőrsöt, betörték az összes ablakát és ajtaját. Ezután festékszóróval felírták a falra a „FREE ANTIFA OST” szöveget. 

Brémában egy rendőrőrsre támadtak az antifák. Forrás: Dokumentation Linksextremismus

Az antifa az Indymédián és internetes portálokon hirdette meg az X. napot azzal a szlogennel, hogy „Adjunk együtt a rendőröknek néhány nem biztonságos éjszakát!”. A szakportálok szerint a cél egyértelmű: a baloldali szélsőségesek zavargásokat akarnak kirobbantani és bosszút akarnak állni a rendőrségen Lina Engel és három további bandatag várható elítélése miatt.

Lina Engel, a Hammerbande vezetőjét így szállítják a bíróságra. Forrás: Dokumentation Linksextremismus

Az X. napot eredetileg Lina Engel és bandája három tagja ellen május második hetére várható ítélet napjára hirdették meg az antifák, ám a múlt heti zavargások után május elsejére is az utcára hívták elvtársaikat. A német rendőrség hetek óta készültségben van, több ezer rendőr várja a beharangozott zavargásokat. 

A Lina Engel és társai elleni per bíráit, ügyészeit és a koronatanút életveszélyes fenyegetések érték, valamennyien rendőri védelmet kaptak.

A német szövetségi ügyészség nyolc év börtönt kér Lina Engel Antifa-főnökre, valamint a tettestársait is rács mögé küldené hosszabb-rövidebb időre. Szakportálok úgy fogalmaznak a vádirat alapján, hogy a baloldali terrorista Lina Engelnek és bandájának, a Hammerbande-nak brutális védjegye, hogy áldozataikat kalapáccsal ütik, amivel akár halálos sérülést is okozhatnak. 

Ezt tették február 8–11-én Budapesten, amikor immár bizonyítottan a Hammerbande szabadlábon lévő tagjai rendeztek embervadászatot. Négy helyszínen összesen nyolc ártatlan járókelőt támadtak meg falkában és vertek össze brutálisan kalapáccsal, viperával. Főleg áldozataik fejét és végtagjait ütötték, nyolc áldozatukból háromnak is nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, töréses sérüléseket okozva. 

A feltételezett támadók közül a német hatóságokkal szorosan együttműködő Budapesti Rendőr-főkapitányság eddig tízet azonosított, négyet el is fogtak. 

Hat német Antifa-tagot köröznek, köztük a lapunk által is megnevezett Johann Guntermannt, a Hammerbande szellemi atyját. Ő Lina Engel vőlegénye, aki a drezdai perben szereplő brutális támadásoknak is résztvevője volt, 2019-től pedig bujkál, a szövetségi ügyészek körözik. Ez viszont nem akadályozta meg abban, hogy februárban Budapesten személyesen is részt vegyen az embervadászatokban. 

Guntermann bizonyítottan a gazdagréti támadás legbrutálisabb résztvevője volt, aki viperával ütötte áldozata fejét. Az elfogottak között az azóta is letartóztatásban lévő Tobias E.-t a támadásról készült videó egyik kockája alapján azonosította a Dokumentation Linksextremismus nevű német Twitter-oldal. Ő a Hammerbande belső köreihez tartozik, de tag még a 20 éves Moritz Christian Leopold Schroeter, a 22 éves Clara Judith Wittkugel, valamint a 21 éves Emilie Samira Dieckmann is. Őket is körözi a BRFK az embervadászat miatt.

Eredményes magyar–német együttműködés

Jelenleg is folyik, és eredményes a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) együttműködése a német társszervekkel a február eleji, szélsőbaloldali budapesti embervadászat tettesei utáni nyomozásban. Terdik Tamás vezérőrnagy, budapesti rendőrfőkapitány lapunknak korábban azt mondta, várakozása szerint ez elvezethet addig, hogy valamennyi elkövetőt sikerüljön azonosítani, majd bíróság elé állítani.

A videón a februári gazdagréti támadás előtti percek láthatók. A Hammerbande tagjai követik a leszálló áldozatukat.

Borítókép: Német antifák támadásra indulnak a berlini utcán (Forrás: Dokumentation Linksextremismus)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.