Brutális verekedés az építkezésen: téglával verte fejbe az apát a segédmunkás

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt három, segédmunkásként dolgozó férfival szemben. Az elkövetők 2021 nyarán egy VI. kerületi épület felújításán dolgoztak, amelynek során előbb kötekedni kezdtek egy munkatársukkal, majd rátámadtak. Amikor a sértett segítségére kelt annak – szintén ott dolgozó – édesapja, őt az egyik vádlott egy téglával ütötte fejen – írta az Ugyeszseg.hu.

Munkatársunktól
Forrás: ugyeszsseg.hu2023. 06. 12. 14:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a három vádlott – akik testvérek – és a sértettek – apa és fia – 2021. június 2-án a VI. kerületben, egy épület felújításán dolgoztak segédmunkásként.

Két elkövető a második emeletről adogatta le a deszkalapokat az alattuk álló sértetteknek, akik a fadarabokat továbbadták az egy szinttel alattuk álló harmadik vádlottnak. A fiatalabb sértett ennek során észrevette, hogy a lába alatti egyik padlólap instabil, ezért – hogy az ingatagnak érzett padlólapot elkerülje – a továbbiakban a fadarabokat úgy adta tovább a földszinten dolgozó vádlottnak, hogy emiatt annak több lépést kellett megtennie. 

A vádlott ezt sérelmezte, ezért belekötött a sértettbe, ennek során azt is közölte vele, hogy emiatt még verekedni fognak. A sértett erre nem reagálva el akarta kerülni a konfliktust, és folytatta a munkát, ami azonban a kötekedő férfit még inkább feldühítette, és a nadrágzsebéből ki akarta venni a kését. A sértett édesapja ekkor rászólt a vádlottra, hogy ne vegye elő a kését.

A szóváltásra felfigyeltek a második emeleten dolgozó testvérek is, akik közül az egyik leszaladt az emeletről, és a kötekedő fivérével együtt, ütlegelni kezdte a fiatalabb sértettet, aki az ütések erejétől a földre esett. A bántalmazók a földön fekvő férfit ezután is többször megrúgták, valamint ököllel megütötték a felsőtestén és a fején.

A megtámadott férfi segítségére sietett az édesapja, aki megpróbálta a fiát felhúzni a földről. 

Eközben az emeleti szintről lejött a legfiatalabb – még fiatalkorú – testvér is, aki a fiának segíteni próbáló apához lépett a kezében tartott téglával, nagy erővel fejen ütötte a férfit, aki azonnal összeesett. Ezután az egyik testvér is rátámadt a földre rogyó sértettre, megütötte és megtaposta a férfit. 

Apja bántalmazását látva, a fiatalabb sértett ekkor felállt a földről és lerángatta a támadót az édesapjáról, majd védelmezően közé és a vádlottak közé állt. Ekkor az egyik vádlott a nadrágja zsebéből elővett egy kést és azt támadólag a fiú felé tartotta, majd egy kalapácsot hajított a sértettek felé.

A támadást látva az építkezésen dolgozó egyik munkás kiabálni kezdett, hogy hagyják abba a verekedést, amit a vádlottak megtettek és elhagyták a helyszínt.

Az idősebbik sértettnél a bántalmazás következtében az életveszélyes sérülés reális esélye fennállt, a fia könnyebb sérüléseket szenvedett – írta az Ugyeszseg.hu.

Borítókép: A verekedés helyszíne (Forrás: Ugyeszseg.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.