Ismét 135-re nőtt a kormánypárti képviselők száma

Letette az esküt a parlamentben Ferencz Orsolya kormánybiztos.

2023. 06. 12. 15:05
Ferencz Orsolya
Ferencz Orsolya Űrkutatásért Felelős Miniszteri Biztos 20210928 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai parlamenti ülésnapon letette az esküt Ferencz Orsolya. A Fidesz-frakcióhoz csatlakozó politikus az áprilisban elhunyt Bajkai István mandátumát kapta meg, ezzel újra 135-re nőtt a Fidesz–KDNP képviselőinek száma az Országgyűlésben. 

Hargitai János (KDNP), a mentelmi bizottság elnöke az Országgyűlésben közölte, hogy a mentelmi bizottság ülésére Ferencz Orsolya benyújtotta a szükséges igazolásokat, a bizottság pedig egyhangúan javasolta az Országgyűlésnek, hogy a mandátumot igazolja. 

A t. Ház ellenszavazat nélkül, 164 igen szavazattal igazolta Ferencz Orsolya mandátumát, aki az esküt is letette. 

Ferencz Orsolya a kormánypártok önkormányzati képviselője is Budapesten, a VIII. kerületi önkormányzatban, erről a posztjáról összeférhetetlenség miatt vélhetően le fog majd mondani, erre 30 napja van. Emellett Ferencz Orsolya a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős kormánybiztosa is, ezt a megbízatását nem érinti, hogy országgyűlési képviselő lett. 

Borítókép: Ferencz Orsolya (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.