Jön a hőség vége – viharkisokost adott ki a katasztrófavédelem

A legfontosabb teendőket szedték össze heves vihar esetére.

Magyar Nemzet
Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság2023. 06. 23. 14:51
Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszabb posztban szedte össze az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a legfontosabb teendőket heves vihar esetére.

Mint írják, úgy menjenek el otthonról az emberek, hogy az ajtók, ablakok becsukva, a gépek hálózati csatlakozója kihúzva, a  négylábú állatok megnyugtatva, biztonságba helyezve legyenek. 

Ha bringázol és villámlik: ne állj fa alá, viszont állj távolabb a biciklidtől

– figyelmeztet a katasztrófavédelem. 

A posztjukban kiemelték:

a villámárvizek könnyen elmozdíthatják a csatornafedeleket is. Mivel nem lehet látni, mi van a víz alatt, néhány centiméteres vízbe se menj bele. Már bokáig érő vízfolyás is ledönthet a lábadról. Ezt bízd inkább a szerelemre, elvégre nyár van. Az is fejbe vág, mint a villám, de talán azt túléled. Hívd a 112-t. Szerelemre nem, minden másra van megoldásunk.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.