Szánthó Miklós: Magyarország legyen találkozási pont a világ konzervatívjai számára!

Magyarország megmutatja a nyugati konzervatívoknak, hogy még mindig van lehetőség arra, hogy megváltoztassák e reményvesztett állapotot – nyilatkozta Szánthó Miklós Spanyolország egyik vezető konzervatív lapjának, a Revista Centinelanak. Az Alapjogokért Központ főigazgatója elmondta, azt szeretnék, ha Budapest találkozási pont lenne a világ konzervatívjai számára.

Magyar Nemzet
2023. 06. 24. 11:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Természetesen, azt szeretnénk, ha Budapest találkozási pont lenne a világ konzervatívjai számára, hogy idejöjjenek és inspirációt merítsenek Magyarország sikereiből, hogy átvegyék azt, ami a saját országuknak megfelel, és annak valamilyen változatát megvalósítsák – nyilatkozta Szánthó Miklós Spanyolország egyik vezető konzervatív lapjának, a Revista Centinelanak. 

Szánthó Miklós szerint Magyarország megmutatja a nyugati konzervatívoknak, hogy még mindig van lehetőség arra, hogy megváltoztassák e reményvesztett állapotot. Fotó: Alapjogokért Központ
Szánthó Miklós szerint Magyarország megmutatja a nyugati konzervatívoknak, hogy még mindig van lehetőség arra, hogy megváltoztassák e reményvesztett állapotot Fotó: Alapjogokért Központ

Az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint a CPAC segít megvalósítani a „progresszívek” legrosszabb rémálmát, a jobboldali erők nemzetközi együttműködését. Kifejtette, az 

idén május 4-5-én megrendezett CPAC sikere minden elképzelésüket felülmúlta: kétezer vendéget, köztük négyszáz nemzetközi vendéget és kilencven előadót láttak vendégül. 

– Mint emlékezhetnek, a rendezvényt az „Együtt erő vagyunk!“ mottóval rendeztük meg, mert mint tudják, a globális liberalizmus elszánt, hogy elszigetelje Magyarországot, mert országunk nem hajlandó meghajolni a woke-csőcselék előtt. Ezért most nagyobb szükségünk van szövetségesekre, mint valaha. Ezeket a szövetségeket – pártok, agytrösztök és kormányok, akik osztják a mi elképzeléseinket – a CPAC-en mutattuk be, hogy bebizonyítsuk, a hagyományos hiedelmekkel ellentétben, képesek vagyunk nemzetközi szövetségeket kötni – mondta.

 

Magyarország másfajta reményt képvisel

A remény eredendően az emberi természethez kötődik, a kérdés az, hogy a konzervatívoknak manapság miben kellene reménykedniük. Egyesek szerint csak abban reménykedhetünk, hogy megéljük Rod Dreher amerikai író és budapesti lakos által híressé tett benedeki opciót, vagyis visszavonulunk a keresztény gyakorlat biztonságos enklávéiba, ahol a gyerekeinket megvédhetjük az LMBTQAP+-indoktrinációtól, a céltalan és atomizáló liberalizmustól és a városi bizonytalanságtól – mondta a főigazgató, majd leszögezte: 

Magyarország egy másfajta reményt képvisel!

 Mint kifejtette, Magyarország azt a reményt képviseli, hogy a konzervatív menetrendet a választók többsége által támogatott nemzeti parlamentekben lehet törvénybe iktatni, ahol egy reményvesztett kisebbség nem zárkózik el a valós élettől. A főigazgató szerint, ha hajlandóak eljönni hozzánk és inspirációt meríteni a mi eredményeinkből, akkor 

Magyarország megmutatja a nyugati konzervatívoknak, hogy még mindig van lehetőség arra, hogy megváltoztassák e reményvesztett állapotot. 

– Megvan a képességünk arra, hogy hatékonyan lépjünk fel a baloldal hegemón törekvéseivel szemben. Ennek meggyőző példája a tavalyi választások eredménye. Annak ellenére, hogy a magyar származású milliárdos, Soros György által bőkezűen finanszírozott Nyílt Társadalom hálózathoz tartozó civil szervezetek segítségével finanszírozott egységes ellenzékkel kellett szembenéznünk, és a nemzetbiztonsági vizsgálatok által feltártak szerint jelentős illegális kampányadományokat kaptak az Egyesült Államokból, mégsem tudták megszerezni a győzelmet. Ez az állapot a remény jelenlétének valódi bizonyítékául szolgál még a kihívást jelentő körülmények között is – mondta. Az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint mindez rávilágít arra, hogy a látszólag leküzdhetetlennek tűnő esélyek ellenére is lehet pozitív eredményeket elérni, valamint optimizmusra ad okot a jövőre nézve.

A teljes interjút itt olvashatja.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.