Megloptak egy külföldit a VII. kerületben az automatás csalók

Elfogtak egy férfit a fővárosi rendőrök, aki női társával trükközve átvert egy külföldit. A tolvaj ellen eljárás indult, bűntársát még keresi a rendőrség.

Magyar Nemzet
Forrás: BRFK2023. 07. 31. 14:30
Set,Of,Icon,In,Banking,Machine.,Withdrawing,Money,From,An
2267535295 Fotó: ad-foto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eljárás indult egy férfi ellen, aki július 16-án élettársával kihasználta egy turista figyelmetlenségét, majd egy VII. kerületi bankautomatánál trükkösen meglopták – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Mielőtt az automata kiadta volna a pénzt, a férfi társa elterelte a sértett figyelmét, és átkísérte egy másik géphez.

A tolvaj ezt kihasználta, és kivette a harmincezer forintot, majd elsétált.

Az erzsébetvárosi nyomozók a harmincnégy éves A. Krisztiánt azonosították, és július 27-én elfogták. Lopás gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették, és a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon eljárás indult ellene. A férfi bűntársát a rendőrök jelenleg is keresik.

A Magyar Nemzet már korábban is számolt be hasonló trükkös bankautomatás átverésről. Tavaly novemberben egy ötfős csapat ajánlotta fel a segítségét egy külföldi sértettnek, akit végül kétszázezer forinttal rövidítettek meg. Az esetről videó is készült.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.