Zalaegerszegen találkoznak idén a hazai városvezetők

A Városi Polgármesterek Randevúja fővédnöke ezúttal is Pintér Sándor belügyminiszter lesz.

2023. 07. 03. 14:35
null
20210120 MN Zalaegerszeg polgármester Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zalai vármegyeszékhely lesz idén az egyik legnagyobb hagyományú önkormányzati rendezvény, a 28. Városi Polgármesterek Randevúja helyszíne, az eseményt szeptember 29-én tartják –  jelentette be hétfőn a zalaegerszegi városházán megtartott sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán, a település polgármestere és Oltványi Tamás, a Szféra ügyvezetője, ötletgazda-rendező. A rendezvény fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter.

A Balaicz Zoltán vezette Zalaegerszeg ad otthon az egyik legnagyobb hagyományú önkormányzati rendezvénynek. Fotó: Mirkó István

A sajtótájékoztatón emlékeztettek arra, hogy a rendező Zalaegerszeg az elmúlt esztendőkben az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar város lett világszínvonalú kutatóüzemek, stratégiai jelentőségű gyárak és nem utolsósorban Kelet-Közép-Európa legjelentősebb autóipari tesztpályájának megépítésével.

A fejlesztések, beruházások tovább tartanak. A városban az elmúlt években több mint négyezer új munkahely létesült, tízezer fát ültettek, miközben a Göcseji Múzeum felújításával és a Mindszentyneum létesítésével példaértékű a magyar kulturális-keresztény múlt ápolása.

A városvezetők évente megrendezett találkozóját az ötletgazda Szféra 1995 óta rendezi meg. Csupán 2021-ben, a pandémia miatt nem tudták a rendezvényt megtartani. A polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők randevúztak eddig már Veszprémben, Szolnokon, Vácott, Kiskunfélegyházán, Szekszárdon, Szegeden, Hévízen, Budapesten, Szarvason, Gyöngyösön, Hajdúböszörményben, Kecskeméten, Pécsett, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Debrecenben, Tihanyban, Békéscsabán, Szerencsen, Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón, Velencén és Komáromban.

Az idén szeptember 29-én, pénteken 11 órától Zalaegerszegen, a ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központban lesz az esemény, amelynek fő szónoka Dukai Miklós önkormányzati államtitkár elsz.

A rendezők felkérték Nagy Bálintot, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkárát, valamint Palkovics Lászlót, az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. vezérigazgatóját, hogy tartsanak szakmai előadást.

Az eseményen átadják a Szféra által alapított az Év polgármestere, az Év alpolgármestere és az Év jegyzője díjakat, amelyeket azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. A díj Szász Endre linómetszete.

Szavazni kizárólag a rendezvény honlapján (www.szferaeuropa.hu) lehet 2023. augusztus 1-től augusztus 31-én éjfélig. Egy e-mail-címről egy szavazat adható le.

A rendezvény fő szponzoraként a Porsche Hungaria tesztvezetést rendez, képviselőjének előadása pedig az autóipar fejlődési lehetőségeit elemzi. A résztvevők szervezett látogatáson az esemény után megtekinthetik a ZalaZONE Járműipari Tesztpályát is.

Borítókép: Balaicz Zoltán polgármester, háttérben a ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központ (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.