A rendőrök elől menekült a migránsokat szállító mikrobusz sofőrje, amikor lesodródott az útról + fotók

A jármű vezetője még a balesetet követően is megpróbált elfutni. Összesen tizenkilencen utaztak a gépkocsiban, mindenki megsérült, egyikük a helyszínen életét vesztette.

Munkatársunktól
2023. 08. 10. 10:22
null
Fotó: Pozsgai Ákos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lesodródott az útról és felborult egy mikrobusz valamivel éjfél után az 55-ös számú főúton a Bács-Kiskun és Csongrád vármegye határán, Ásotthalom közelében. A balesetben a jármű 19 utasa megsérült, egyikük olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette – közölte a rendőrség. A helyszíni szemle és a műszaki mentés hajnali öt órára befejeződött, a rendőrség a forgalomkorlátozást feloldotta.

Kora reggelig tartott a helyszínelés, a rendőrök drónnal keresték a menekülő sofőrt Fotó: Pozsgai Ákos

Pere Csaba rendőr százados, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Baon.hu-nak a helyszínen elmondta, hogy kollégái egy mikrobuszra lettek figyelmesek, melynek vezetője a rendőröket meglátva gyorsítani kezdett, majd egy kanyarban lesodródott az úttestről és felborult. A balesetben a magyar rendszámú gépjármű 19 utasa megsérült, egyikük olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette.

A balesetet követően a rendőrök hőkamerás drónnal vizsgálták át a környező erdős részeket, ahol még a helyszínelés közben elfogtak egy férfit, aki feltehetően a halálos balesetet okozó sofőr volt. 

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

A mikrobusznak összesen 19 utasa volt, a balesetben mindenki megsérült, egy ember meghalt Fotó: Pozsgai Ákos

Az elmúlt időszakban több halálos baleset is történt Bács-Kiskunban, az egyik az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében, ahol szintén egy migránsokat szállító autó balesetezett. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a román rendszámú személygépkocsi Budapest irányába haladt, amikor először a belső szalagkorlátnak csapódott, majd vezetője elveszítette uralmát a jármű felett, az út szélére sodródott, és árokba borult, ahol az oldalán állt meg. A rendőrség tájékoztatása szerint a gépkocsiban heten utaztak, a balesetben egy gyermek életét vesztette, és öten megsérültek. Kedden éjjel pedig a szalagkorlátnak ütközött és felborult egy kisbusz az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza közelében. A balesetben többen megsérültek és egy ember elhunyt.

 

Borítókép: Felborult kisbusz Ásotthalom közelében (Fotó: Pozsgai Ákos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.