Fedett nyomozónak akart drogot eladni az izraelinek mondott díler a Szigeten + videó

Izraeli állampolgárságú díler bukott le a Szigeten, amikor fedett nyomozónak akart eladni kábítószert – írta az YNet News izraeli portál. A Magyar Nemzet azonban úgy értesült, a kábítószer miatt elfogottak között nincs izraeli állampolgár.

2023. 08. 16. 16:30
Sziget fesztivál
Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talányos lebukásról számolt be a tegnap zárult Sziget fesztiválon az YNet News izraeli portál. Ők úgy tudják, hogy egy harmincéves izraeli állampolgárt fogtak el a magyar rendőrök, amikor a világ minden tájáról turisták ezreit vonzó budapesti Sziget fesztivál idején kábítószert árult mulatozóknak.

Az üggyel a budapesti izraeli konzul és a Külügyminisztérium izraeliekkel foglalkozó osztálya is vizsgálódik.

Az izraeli dílerről hírt adó izraeli portál ezzel a fotóval illusztrálta cikkét. Fotó: Shutterstock

A portál szerint az izraeli terjesztőt a rendőrség elfogta, miközben kábítószert adott el egy titkosügynöknek. A budapesti izraeli konzul foglalkozik az esettel.

Magyarországon letartóztattak egy körülbelül harmincéves izraeli állampolgárt. Az incidenst a budapesti izraeli konzul és a külföldön élő izraeliták osztálya ismeri és kezeli. A konzul kapcsolatban áll a családtagjaival

– tájékoztatta az YNet Newst a Külügyminisztérium.

A portál kitért arra is, hogy a Sziget fesztivál, Magyarország legnagyobb kulturális eseménye évente több ezer turistát vonz, köztük sok izraelit is. Az idei felhozatalban az Imagine Dragons, David Guetta, Lourde, Billie Eilish és még sokan mások szerepeltek.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy bár a Szigetnek rendőri szempontból még nincs vége, hiszen ezen a napon költöznek ki a hetet a helyszínen végigbulizók ezrei a Hajógyári-szigetről, így rendőri intézkedésre még ma is sor kerülhet, ám az eddigi intézkedések között nincs olyan, amelynek az alanya izraeli állampolgár lett volna.

A talánynak egyetlen magyarázata lehet, mégpedig az, hogy a fedett nyomozónak drogot kínáló díler 

kettős állampolgár lehet, és nem az izraelit adta meg a rendőröknek, hanem a másik állampolgárságát igazoló iratok voltak nála.

Csütörtökön erre is fény fog derülni, hiszen a Sziget biztosítását egyébként profi módon végző Budapesti Rendőr-főkapitányság aznap teszi közzé a bűnügyi és közrendi összesítőjét az idei fesztiválról.

Borítókép: Pillanatkép az idei Sziget fesztiválról (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.